Bee Fest u Sarajevu: Dani kada Sarajevo miriše na med, a BIH...

Bee Fest u Sarajevu: Dani kada Sarajevo miriše na med, a BIH dobija pčelarske šampione za 2019!

SHARE

Od 9. – 12. septembra ove godine na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI Centra održat će se tradicionalna i na BiH prostorima nedostižna pčelarska manifestacija, na kojoj će se predstaviti pčelari i proizvođači pčelarske opreme iz cijele regije. Tradicionalno i ove godine će biti uručene posebne godišnje nagrade, koje dodjeljuje redakcija BH PČELARA

Tradicionalna sarajevska sajamska priredba „BEE FEST 2019“ predstavlja po 17. put proizvođače pčelarske opreme, porodična pčelarska gazdinstva i pčelare iz svih krajeva BiH, ali i regije. Ovogodišnja manifestacija, ili, kako Sarajlije vole kazati, dani kada cijelo Sarajevo miriše na med, održat će se od 09. do 12. septembra 2019. godine.

Prema riječima Samire Katice – Arnautović iz Direkcije BEE FESTA, bez obzira na izuzetno tešku pčelarsku sezonu, i ove godine je veliki interes za ovu sajamsku manifestaciju. Očekuje se stotinjak izlagača.

ONI SU ŠAMPIONI PČELARSTVA 2019!

Tradicionalno na BEE FESTU redakcija BH PČELARA dodjeljuje godišnje nagrade istaknutim pčelarima i udruženjima za izuzetne uspjehe i promociju pčelarstva, nesebično dijeljenje znanja i ljubavi prema pčelama i prirodi, inovaticvna rješenja za dobru pčelarsku praksu i angažman u borbi za zdravlje pčela.

PLAKETE BH PČELAR 2019 dobili su: Dino Haračić (Sarajevo), Bojan Nešković (Bijeljina), Pčelarska porodica Bauk (Drvar), Elvir Šehić (Bihać), Nedžad i Sabaheta Mulabdić (Žepče).

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY