Pčelari u Bihaću s nestrpljenjem očekuju DRUGI BROJ PČELARSKOG PRIRUČNIKA

Pčelari u Bihaću s nestrpljenjem očekuju DRUGI BROJ PČELARSKOG PRIRUČNIKA

SHARE

S popularnim predavačem Rajkom Radivojcem svi su se željeli fotografisati

Drugog dana aprila ove godine, održana je redovna godišnja izvještajna skupština UP grada Bihaća. Pristunima je prezentovan izvješptaj prema kojem je Udruženje poslovalo u skladu sa zakonom i odlukama skupštine. Istaknuto je da je bihaćko udruženje jedno od rijetkih koje u svom radu nije isplatilo ni jednu dnevnicu ni putni trošak, budući da svi članovi upravnih organa rade volonterski.

U nizu formalnosti, podnešen je i finansijski izvještaj te je prezentiran plan i program rada za ostatak godine.

Iako je praksa svih skupština da se drže isključivo formalno-pravnih tačaka dnevnog reda, nakon završetka radnog djela skupštine održano je predavanje Prijedorčanina Rajka Radivojca na temu “Kako razviti jaku pčelinju zajednicu“.

– Poslije izuzetno poučnog  predavanja, Rajko je prezentirao i svoju knjigu „Priručnik za napredne pčelare“. Nakon toga smo imali prezentaciju sakupljača pčelinjeg otrova čiji je konstruktor pčelar i inovator Issa Aziraj, inače sa Kosovac, a sa dugogodišnjom boravišnom adresom u našem gradu. Član je i našeg udruženja, a inače, inovirao je dvije specijalne košnice i digitalni sakupljač pčelinjeg otrova o čemu će opširnije biti govora u narednom broju BH pčelara – kazao je za naš list predsjednik udruženja Elvir Šehić..

Ugodna atmosfera vrijednih i ujedinjenih članova gdje su svi u ravnopravnom odnosu i okrenuti ka istom cilju, nastavljena je uz ručak i naravno, pčelarske teme.

– Ko o čemu, pčelari o pčelarstvu. Dosta se hvala moglo čuti i na račun Pčelarskog priručnika kojeg je izdao BH pčelar. Naši su se članovi već raspitivali da li mogu očekivati i drugi broj ovog korisnog štiva – kaže Šehić.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY