Pčelari Visokog dobili svoje mašine za pogače, a načelnicu Babić dočekuju k’o...

Pčelari Visokog dobili svoje mašine za pogače, a načelnicu Babić dočekuju k’o nekada Titu!

SHARE

Zahvaljujući novim mašinama ((mlin za mljevenje šećera, mješać za pogače i duplikator/homogenizator za invertni sirup), znatno će se modernizirati i unaprijediti rad visočkih pčelara.

Dosadašnji predsjednik visočkog Udruženja pčelara “Behar” Almedin Delahmetović, u čijem mandatu je Udruženje sjajno radilo, prtedao je dirigentsku palicu Midhatu Balti. On je novi predsjednik, pčelarske družine koja broji preko 100 članova i koju finansijski redovno pomaže Općina.

Rijetko gdje pčelari hvale ili toplo dočekuju načelnike. U Visokom su aktuelnu načelnicu Amru Babić, dočekali kao nekada što se dočekivao Tito. Darivali su je i medom.

Načelnica Babić je podržala svaki projekat visočkih pčelara, redovno im se isplaćuju podsticaji. Ove godine je pomogla otvaranje pogona za proizvodnju pogača i sirupa.

Pogoni su smješteni u prostorijama Udruženja, Zahvaljujući novim mašinama ((mlin za mljevenje šećera, mješać za pogače i duplikator/homogenizator za invertni sirup), znatno će se modernizirati i unaprijediti rad visočkih pčelara.

Načelnica Babić je obećala i u nastavku svoga mandata pružati nesebičnu podršku pčelarima i voćarima u Visokom. Nezvanično, se spominje da će slijedeći korak biti postrojenja za preradu voska.

Ove godine visočkim pčelarima je stručno predavanje održao Samir Baralija, pčelarski stručnjak iz Sarajeva.(bhpčelar/E.M.)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY