Rogatičkim pčelarima Opština darovala bilećke BKV pogače u vrijednosti od 1.500 KM

Rogatičkim pčelarima Opština darovala bilećke BKV pogače u vrijednosti od 1.500 KM

SHARE

Svi članovi ovdašnjeg Udruženja „Sat“ koji su uredno izmirili članarinu (45 njih) dobili su „zimnicu“ za svoje pčele iz Bileće, dar načelnika Milorada Jagodića

U Opštini Rogatica i ove godine su obradovali ovdašnje pčelare; doduše samo one diciplinovane članove Udruženja pčelara „Sat“. Za sve one koji su uredno izmirili svoje obaveze članarine obezbijeđena je po jedna pogača iz Bileće.

„Da bi koliko-toliko spasili pčelinji fond, pored izdvajanja svakog pčelara, u dva navrata obratili smo se nadležnim u Opštinskoj upravi da nas finansijski podrže u kupovini hrane za prihranu pčela tokom zimskih mjeseci. Na naše zadovoljstvo naišli smo na razumijevanje načelnika opštine Milorada Jagodića i dobili 1.500 maraka. Za njih smo, uz sufinansiranje svakog registrovanog pčelara pojedinačno, a imamo ih 45, od firme BKV iz Bileće kupili 900 kilograma pogača i invertovanog sirupa za prihranu pčela u bespašnom periodu, odnosno tokom zime – kazao je za BH PČELAR Miloš Nedić, predsjednik Udruženja pčelara “Sat”

Svaki pčelar sa plaćenom članarinom dobio po jednu pogaču na košnicu. Tako je Brane Vučak dobio 55 pogača, Radoslav Janković 80, Mile Balčak 65, Miljan Mališić 55, Goran Nešković 66 košnica, Milovan Purković 40, Olivera Paprica 9, Jovanka Despotović 4, Kenan Ćatić pet pogača (bhpčelar/S. Mitrović)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY