Slavica Šperac: Napustila posao i sa suprugom se posvetila pčelarstvu

Slavica Šperac: Napustila posao i sa suprugom se posvetila pčelarstvu

SHARE

Supružnici Mirando i Slavica Šperac iz Livna važe za najuspješnije pčelare u BiH. Vlasnici su pčelinjaka OPG-a Šperac, koje broji četiri velika pčelinjaka stacionirana na području Livna. Svaki od njih broji 50 do 60 vitalnih pčelinjih društava. Pčelinjaci se nalaze na različitim nadmorskim visinama. Pčele su stacionirane na površinama koje prekriva vrijesak, mješavine livadskih kultura, šumskim područjima i područjima ispaše na medljiku.

Mirando

Zanimljivo je da je Slavica napustila posao poslovođe u jednom trgovačkom centru i zajedno sa suprugom Mirandom se posvetila pčelarstvu, koji je u ovaj biznis ušao samostalno prije devet godina. Zapravo, oživio je porodičnu tradiciju jer se i njegova baka svojevremeno bavila pčelarstvom.

Mirando sa suprugom

U simbiozi s prirodom ovi mladi ljudi od pčelinjih proizvoda u ponudi imaju med, polen, propolis, matičnu mliječ, pčelinji vosak i proizvode od voska kao što su svijeće i figure, mješavine od meda, polena i mliječi kao i medne rakije i meleme od propolisa.

” Moj prvi proizvod bio je melem od propolisa koji se pokazao kao vrlo učinkovit proizvod kod različitih vrsta kožnih oboljenja. Nastavila sam sa educiranjem i pručavala izradu prirodnih sapuna a nakon toga i ostalih proizvoda. – kaže Slavica Šperac.

Trenutno u ponudi imaju različite kozmetičke proizvode kao što su sapuni, melemi, balzami za usne, kreme za lice, maslace za tijelo, tonike za lice, šampone za kosu, dezodoranske, kreme za bebe, mirisne soli za kupke i mnoge ostale proizvode.

OPG Šperac svoje proizvode prodaju u prodajnom prostoru koji se nalazi u obiteljskoj kući. Njihovi kupci vrlo često posjećuju njihove fb stranice Pčelinjaci Šperac i Prirodna kozmetika BeeNatural na kojima mogu provjeriti dostupnost svih njihovih proizvoda.

Pored toga, trude se napraviti spoj između tradicije i invacija pa shodno tome stalno ulažu u novu opremu. Naglašavju da im nije primat na kvantitetu nego na kvalitetu proizvoda. (bhpčelar)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY