U posjeti prvom apicentru u BiH: Apimasaže, medni doručak, noćenje uz miris...

U posjeti prvom apicentru u BiH: Apimasaže, medni doručak, noćenje uz miris i zujanje pčele…

SHARE

Mi u Centru nudimo apiinhalaciju direktno iz košnice potpuno BESPLATNO, relax i anti-stres terapiju unutar apikomora, api-masaže, apipunkture, kompletnu apiterapiju i sve vidove apiterapije, sve pčelinje proizvode, edukacija o važnosti pčele i upoznavanje sa svijetom pčela, savjete o pravilnom načinu upotrebe pčelinjih proizvoda – kažu Nuhanovići za portal BH pčelar.

Kad su prije desetak godina, Armin i Husnija Nuhanović, otac i i sin iz Bihaća, zakoračili u svijet pčelarstva i zavirili prvi put u unutrašnjost košnice, bili su očarani i u isto vrijeme zabrinuti. O pčelarstvu nisu imali nikakvo predznanje. Vremenom su napredovali u tolikoj mjeri da su danas mnogim pčelarima početnicima, Nuhanovići mentori. Od prvobitnih pet, pčelinjak su proširili na stotinjak košnica. Prvi su na USK-u započeli liječenje zrakom iz košnica. Udisanje zraka u njihovoj apikomori koja se nalazi na pčelinjaku smještenom ispod Debeljače u Bihaću je besplatno, a na pčelinjaku se nalaze i injekcije protiv alergijskoj šoka, zlu ne trebalo.

Korak po korak, predanim radom, trudom, zalaganjem i stalnim usavršavanjem, nakon što su otvorili prvu apikomoru na USK, Nuhanovići su otvorili i prvi apicentar u BiH.

– Mi u Centru nudimo apiinhalaciju direktno iz košnice potpuno BESPLATNO, relax i anti-stres terapiju unutar apikomora, api-masaže, apipunkture, kompletnu apiterapiju i sve vidove apiterapije, sve pčelinje proizvode, edukacija o važnosti pčele i upoznavanje sa svijetom pčela, savjete o pravilnom načinu upotrebe pčelinjih proizvoda – kažu Nuhanovići za portal BH pčelar.

Poznato je inače da zrak iz košnice pomaže kod sljedećih oboljenja: napada astme; alergije; cistične fibroze; akutne respiratorne bolesti; emfizema pluća; nazalnih zagušenja; upale srednjeg uha; hroničnog bronhitisa; pneumonije; bronhiektazije; kašlja; kratkoće daha; bolesti pušača; edema sluznice; prehlada; sinusitisa; angine…Ovaj popis bolesti može se pouzdano nadopuniti poremećajima kao što su glavobolje, migrene, opšte fizička slabosti, pada imuniteta itd.

– U apicentru imam namjeru da posjetiocima nudim apimasaže, radit će ih prijatelj koji je fizoterapeut po zanimanju. Inače, razlika između apikomore i apicentra je ta što u apikomori se koristi isključivo klasičan način inhalacije. U apicentru nudimo kompletan asortiman apiterapije, a volim naglasiti da naša ponuda ostaje besplatna.

U apicentru će se održavati i predavanja o načinu djelovanja pčelinjih proizvoda na ljudski organizam, važnosti pčele za opstanak svijeta, zanimljivosti o pčelinjem svijetu, mogućnost da se vidi način pčelarenja kao i dobijanje svih pčelinjih proizvoda. Posebna ponuda je relaks terapija – gdje postoji mogućnost da se zakaže komora za boravak u kojoj se može odspavati u potpunom okruženju sa mirisom iz košnice kao i zvukom koji dolazi iz košnice od rada pčela. Kod nas ne postoji niti jedan vid edukacije da bi se dobio bilo kakav papir da ste certificiran apiterapeut tako i ne postoji mogućnost registracije apiterapije osim kao dodatne djelatnosti tako da je ovaj moj projekat rezulatat vlastitog angažmana. Maksimalno sam se potrudio da sve što se može dobiti u našem apicentru bude 100% prirodno, a za one koji žele da prenože u apicentru, za šta već imamo rezervisanih termina, spremili smo medni doručak…sve prirodno i sve medno, naš je moto.

Sve informacije kao i posjetu Centru možete rezervisati/dobiti na broj telefona: 062/801351. Detaljnije o Centru čitajte i u najnovijem broju BH pčelara koji je na kioscima od 15. juna/lipnja 2018.

(BH pčelar)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY