Za prvi rođendan brčanskog Udruženja pčelara 17. decembra podjela pehara za NAJ...

Za prvi rođendan brčanskog Udruženja pčelara 17. decembra podjela pehara za NAJ MEDOVE

SHARE

Krajnji rok za slanje uzoraka na analizu i ocjenjivanje je 25.10.2017 god.Udruženje pčelara Brčko poziva sve pčelare iz BiH, te susjednih država da učestvuju/sudjeluju na međunarodnom Festivalu meda, na kojem će se obaviti ocjenjicanje meda. Ocjenjivanje će održati 03.11.2017 god. Ovo Udruženje broji 80-tak članova.

Uputstvo za dostavu uzoraka:
Svoje uzorke pakujete tako što sipate med u tegle dva puta po pola kilograma i to je jedan uzorak jedne vrste meda.

Jedan pčelar može poslati više uzoraka jer to nije ograničeno.
Na uzorcima je obavezno napisati VRSTU meda, ZEMLJU PORIJEKLA i NA KOJE IME SE VODI MED (ime i prezime pčelara ili obrt).

Po jednom uzorku ocjenjivanje košta 15 maraka.

Kontakt osobe za preuzimanje uzoraka Zdravko Reljić 065/648-089 i Velimir Živanović-Veljko 065/416-481.
Uzorke je potrebno poslati najdalje do 25.10.2017 god.

Zoran Đurić

Proces ocjenjivanja će voditi i pratiti Slobodan Jevtić i Milan Kramer. Jevtić je trenutno najveća pčelarska zvijezda u BiH, uglavnom svoje znanje dijeli i prodaje po BiH. On će 17. decembra ponovo za brčanske pčelare odžati predavanje. U Bečko dolazi besplatno.

Udruženje pčelara BRČKO je predvidjeloa brojne nagrade najbolje ocijenjenim medovima, a podjela priznanja je zakazana za 17. decembar 2017. godine u brčanskom Domu kulture. Tog dana će „Matica“ proslaviti i svoj prvi rođendan. Najavljuju i bogatu zabavu uu povodu prvog rođendana.

Podsjećamo da su sva tri brčanska Udruženje pčelara polovinom septembra organizovala veoma uspješnu tradicionalnu sajamsku manifestaciju „Sajam meda i opreme za pčelarstvo Brčko 2017“. Tom prilikom proglašeni su najbolji pčelari u regiji, BIH i Distriktu Brčko.

Na osnovu organoleptičke analize za najbolji inostrani med proglašen je med Sabine i Zijada Biserović iz Gunje u Hrvatsjkoj. Oni su i prošle godine bili nosioci pehara iz Brčkog.
Za najbolji med BiH i za najbolji med Brčko distrikta zasluženo je dobilo Pčelarstvo Đurić, vlasništvo Zorana Đurića iz Brčkog. (bhpcelar)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY