Zlatne Aurine plakete „PČELAR I APITERAPEUT 2017“: Elvir i Selvir

Zlatne Aurine plakete „PČELAR I APITERAPEUT 2017“: Elvir i Selvir

SHARE

„Zlatne plakete“ u kategoriji „APITERAPEUT I PČELAR 2017“ pripale su Elviru Šehiću iz Bihaća i Selviru Čoliću iz Sarajeva.U Zlatnom salonu sarajevskog hotela „Radon plaza“ danas su uručene zlatne plakete najboljim fitoterapeutima, pčelarima i alternativcima u BiH za 2017. godinu, te nagrada „Sadik Sadiković“. Ova priznanja već 16 godina zaredom dodjeljuje magazin „Aura“.

„Zlatne plakete“ u kategoriji „APITERAPEUT I PČELAR 2017“ pripale su Elvir Šehiću iz Bihaća i Selviru Čoliću iz Sarajeva. Ovo je treća godina zaredom da Šehić trijumfuje u „Aurinom“ izboru, a Selviru je ovo prvo „Aurino“ zlatno odličje. Obojica nisu krili oduševljenje, tim prije što su im nagrade stigle od čitalaca „Aure“ koji su koristili njihove medove ili preparate od meda.

Elviru Šehiću je dodijeljena i nagrada „Humano srce“ kao jednom od najvećih humanista u BiH u oblasti pčelarstva i apiterapije. Posebno se istakao u akcijama darivanja košnica mladim pčelarima, organizacijom škola pčelarstv za njih, darivanjem ljekovitih pripravaka od meda bolesnim ljudima širom BiH, te poklona određenih količina meda narodnim kuhinjama i dječijim ustabnovama.

Na ovogodišnjoj svečanosti, najveće priznanje u oblasti alternativne medicine – nagrada „Sadik Sadiković“ uručeno je Izetu Kahrimanu i Senki Mušanović. (bhpčelar/E.M.)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY