Do lica bez bora uz milion uboda pčela

Do lica bez bora uz milion uboda pčela

SHARE

U očuvanju mladolikog izgleda brojne žene posežu za manje radikalnim potezima od hirurškog noža i injekcija. Kreme i maske koje u sebi sadrže organske alternative botoksu posljednjih godina zahvaljujući zvijezdama stekle su veliku popularnost

Nije tajna kako i pripadnica kraljevske porodice Catherine Middleton, uspješne rezultate na koži lica poput zategnutosti postiže redovnim korištenjem popularne maske s pčelinjim otrovom.

Pčelinji otrov sadrži preko 200 enzima, aminokiselina i peptida, a ova bogata svojstva prepoznala je kozmetička i farmaceutska industrija koja ga sve više koristi u svojim proizvodima.

Djelovanje na kožu u zdravstvenom smislu pokazalo se učinkovitim kod kožnih oboljenja ali i u liječenju karcinoma, no znatno veću popularnost stekao je kao moderni eliksir mladosti.

Jačina djelovanja jednog uboda pčele izaziva bol, crvenilo i otečenost, stoga se izuzetno male količine, tek jedan posto otrova dovoljne za pripremu kreme od 50 ml.

Zanimljivo je kako je za 2.5 mg otrova potrebno milion uboda pčela, a specifičnost otrovne tvari je u i činjenici kako čuvana u običnoj kutijici ne gubi svoja svojstva niti nakon 20 godina što opravdava vrtoglavo visoke cijene kozmetičkih preparata.

Zahvaljujući bogatim svojstvima ovaj kremasti ‘otrov’ potiče proizvodnju kolagena i elastina, koji opuštanjem i stezanjem mišića reducira bore, trenutačno zateže kožu i pospješuje prokrvljenost lica.

Cijena od 240 dolara (oko 420 KM) za bočicu kreme od 30 ml za brojne zvijezde prava je sitnica u usporedbi s učinkovitošću pčelinjeg tretmana.
Njegovim korištenjem dva puta dnevno po dvadeset minuta, dobiveni rezultati nakon samo par sedmica ekvivalentni su deset godina mlađem izgledu.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY