Bojan Bojanović, pčelar iz Dervente: IPAK, NISAM POGRIJEŠIO…

Bojan Bojanović, pčelar iz Dervente: IPAK, NISAM POGRIJEŠIO…

SHARE

Poslije srednje škole planirao sam da pokrenem svoj privatni posao i pčelarstvo mi je bilo najzanimljivije. Nakon 4 godine ispostavilo se da nisam pogriješio,
Mladi derventski pčelar Bojan Bojanović ovih dana, kao i većina njegovih kolega, obavlja redovne proljećne radove oko svojih košnica, rezimirajući rezultate „uzimljavanja“ i pripremajući ih za predstojeće ljetne dane.
Zbog toga sada češće obilazi svojih pedesetak košnica smještenih u Gornjim Palačkovcima.
– Što se tiče posla trenutno se obavljaju uglavnom proljećni radovi. Tu spada detaljno pregledanje društava, čišćenje podnjača i davanje pogača. Kada kažem detaljan pregled, mislim i na provjeru hrane u košnici, kao i na kvalitet i kvantitet legla, ističe mladi pčelar.
Bojanović se, inače, svojim sada već dodatnim poslom bavi pune četiri godine, pored redovnog zaposlenja.
– Poslije srednje škole planirao sam da pokrenem svoj privatni posao i pčelarstvo mi je bilo najzanimljivije. Nakon 4 godine ispostavilo se da nisam pogriješio, tako da ove godine planiram da pokrenem još ozbiljniju proizvodnju i da pčele selim na druge paše, otkriva Bojanović, inače član Udruženja pčelara „Lipe“.
Mladi pčelar, pored meda, proizvodi i prodaje polen i propolis, a svi zainteresovani informacije mogu dobiti na broj 065 373 056.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY