Brčko 2018: IZETU HADŽIĆU POSJETIOCI DODIJELILI POBJEDNIČKI PEHAR ZA NAJBOJI MED NA...

Brčko 2018: IZETU HADŽIĆU POSJETIOCI DODIJELILI POBJEDNIČKI PEHAR ZA NAJBOJI MED NA SAJMU

SHARE

Hadžić važi za jednog od najboljih i najviše nagrađivanih pčelara u Semberiji i sjeveroistočnoj Bosni. Pčelarstvom se bavi duže od 35 godina. Ima 120 pčelinjih društava.

Među 50-tak izlagača na 12. Međunarodnom sajmu pčelarstva Brčko 2018, čiji su med na štandu tokom današnjeg dana degustirali i ocjenjivali posjetioci, a bilo ih je na stotine (veliko je interesovanje i odlična posjeta Sajmu, za razliku od mnogih ove godine održanih sajamskih manifestacija, na kojima su se posjetioci “tražili svijećom”) posebna komisija je kasno popodne proglasila šampiona u katogiriji najbolje ocijenjeni med na licu mjesta. Pobjednički pehar osvojio je Izat Hadžić, pčelar iz Janje.

PROČITAJTE I OVO

Brčanski šampioni 2018: PEHARE OSVOJILI VELIMIR ŽIVANOVIĆ, NIKOLA KEREZOVIĆ, MILADIN BJELOŠEVIĆ, MOMČILO I ZLATKO LACKOVIĆ

Podsjećamo ranije su proglašeni šampioni za najbolje ocijenjene medove na ocjenjivanju senzorskih osobina meda. Posebna komisija je ocjenjivala 89 uzoraka, koje su dostavili 54 pčelara.

Šampionske pehare za 2018. su osvojili Velimir Živanović iz Brčkog (ŠUMSKI MED), Miladin Bjelošević iz Popovog Polja (ŠUMSKI MED), Nikola Kerezović, Brčko (LIPOV MED), Momčilo i Zlatko Lacković Bogatić, Srbija (ŠUMSKI MED).
Izet Hadžić je pčelar sa bogatim iskustvom i značajnim referencama. Proizvodi tri vrste matica: Kranjsku maticu (carnica), Karpatiku i Zlatnu maticu (domaća “žuja”), a sav med koji proizvede proda u Janji.

Izet Hadžić, Janja

Važi za jednog od najboljih i najviše nagrađivanih pčelara u Semberiji i sjeveroistočnoj Bosni. Pčelarstvom se bavi duže od 35 godina. Ima 120 pčelinjih društava. U dobroj godini Izet iz svojih košnica vadi po 30 kg livadskog, šumskog i bagremovog meda. (bhpčelar/E.M.)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY