Članovi olovskog Udruženja “Bor” nakon gostovanja na FTV-u u TV Bingo šou:...

Članovi olovskog Udruženja “Bor” nakon gostovanja na FTV-u u TV Bingo šou: IZGREBALI 9.000 KM I RIJEŠILI KROV NAD GLAVOM

SHARE

bh pcelar 50 esef i hasim
Ešef Jusubašić u razgovoru sa domaćinom Hazimom Begagićem

Sekretar Udruženja Ešef Jusubašić ne krije zadovoljstvo. Nakon što im je Općina Olovo povoljno prodala poslovni prostor površine 39 kvadratnih metara, uz pomoć Lutrije BiH sada će opremiti i kancelarijski prostor

Oko pedesetak članova Udruženja pčelara “Bor” iz Olova uskoro će dobiti vlastite prostorije. Konačno će kazati zbogom podstanarskom životu u Lovačkom društvu i uživati u svojim odajama. Kupili su povoljno općinski prostor površine 39 kvadratnih metara i već ga isplatili.

Ešefu su se tresle ruke dok je grebao
Ešefu su se tresle ruke dok je grebao

– Nismo imali ni marku za opremanje kancelarije. Ali, zahvaljujući Lutriji BiH i FTV-u riješili smo i taj problem – kazao nam je Eref Jusubašić, sekretar Udruženja “Bor”, inače pravnik i geometar po zanimanju, a u Olovu pouznat i kao pčelar i lovac.

Ešef je krajem septembra, kada su u studiju FTV-a, za vrijeme emitiranja emisije TV Bingo šou, bili gosti članovi olovskog “Bora”, na “Kolu sreće” izvukao 9.000 KM. Presretan je zbog ovog iznosa ali je, priznaje, strepio, drhtao kao prut.

– Vidio sam u mislima tu cifru i znao gdje će biti utrošena, ali sam se pribojavao da mi sreća ne okrene leđa. Nije me izdala; izgrebao sam 9.000 KM – prezadovoljan je Jusubašić, koji pčelari od devedesetih godina prošlog vijeka i ima pedesetak društava na svome pčelinjaku. Ljubitelj je i lova.

Sreću i zadovoljstvo zbog 9.000 KM nisu krili ni gosti u studiju, olovski pčelari
Sreću i zadovoljstvo zbog 9.000 KM nisu krili ni gosti u studiju, olovski pčelari

Zvanično otvorenje novih prostorija planirano je za Novu godinu. Vjeruje se da će svečanu vrpcu presijeći olovski načelnik Džemal Memagić, koji je i sam pčelar.

Načelnikova sekretarica ne zna za Udruženje “Bor”

Potpisnik ovih redova u 30 – godišnjoj novinarskoj karijeri se susretao s različitim sagovornicima, ali ovo što je doživio u Olovu – za svoga života nije. Na broj telefona načelnika Olova, javlja se služben ženski glas. Ne znamo da li nas je i saslušala, ali nas je “otkačila” u sekundi.

Na naše pitanje za telefone predsjednika ili sekretara Udruženja pčelara “Bor” odbrusila nam je da ne zna ništa o tom “Boru”. Stekli smo utisak da je pomislila da je provociromo, jer ona zaista ništa nije znala o pčelarskom Udruženju pčelara.

Uputimo joj par “pedagoških”, pitamo za ime i prezime. Ona se odbije predstaviti. Ipak, uspjeli smo saznati; riječ je o Hediji Jamaković koja zaista obnaša funkciju sekretara načelnika u Olovu.

Ne znamo da li joj je poznato da je i njen šef, načelnik Olova Džemal Memagić, član Udruženja “Bor” i da je višegodišnji pčelar – hobista.

(E. M./BH pčelar 50)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY