Dominiko Mlakić, Novi Travnik: Kako sekupljati pčelinji otrov!

Dominiko Mlakić, Novi Travnik: Kako sekupljati pčelinji otrov!

SHARE

Nakon deset godina bavljenja pčelarstvom odlučio sam se da pored meda, propolisa, matične mliječi počnem izdvajati i pčelinji otrov koji je vrlo tražen lijek na Evropskom tržištu.

Dominik Mlakić

Dominko Mlakić iz Novoga Travnika prvi je pčelar u Srednjobosanskom kantonu koji izdvaja pčelinji otrov koji je vrlo tražen lijek na tržištu.Ovaj predsjednik udruge pčelara Novoga Travnika jednostavno htio je napraviti iskorak u pčelarstvu.

“Nakon deset godina bavljenja pčelarstvom odlučio sam se da pored meda, propolisa, matične mliječi počnem izdvajati i pčelinji otrov koji je vrlo tražen lijek na Evropskom tržištu. Naravno u početku nije bilo lako.Trebalo je proučiti literaturu koja je kod nas vrlo oskudna, praktično se pozabaviti elektroničkim uređajima a na kraju i uložiti određenu sumu novca da bi se to moglo raditi kod pčela.

Dominik Mlakić

Za jedan gram otrova treba najmanje 10.000 pčela koje izbace svoj otrov na staklenu ploču.Mogu slobodno reći da pčele imaju veoma pozitivan utjecaj na liječenje kostobolje, išijasa i drugih bolesti a osobno sam se uvjerio kada sam ubodima pčela liječio svoju reumu”, izjavio je za Flash.ba, Dominko Mlakić predsjednik udruge pčelara Novoga Travnika. On kaže da je pčelinji otrov skuplji od zlata. (bhpcelar)

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY