LJEKOVITI TRETMANI ZRAKOM IZ VISOČKIH KOŠNICA – SPAS ZA ASTMATIČARE, STARE I...

LJEKOVITI TRETMANI ZRAKOM IZ VISOČKIH KOŠNICA – SPAS ZA ASTMATIČARE, STARE I MLADE SA BRONHITISOM ILI SRČANIM TEGOBAMA!

SHARE

Zahvaljujući visočkom pčelaru i narodnom ljekaru Osmanu Hašimoviću na api tretmane i liječenje zrakom iz košnice ljudi iz BiH neće morati ići u Sloveniji, Njemačku ili Austriju.

api komora visoko nacelnica 1
Načelnica Visokog Amra Babić i Osman Hašimović (BHPČELAR)

U netaknutom prirodnom ambijentu – u prirodnom biseru Čekrekčijama, mjestu dva kilometra udaljenom od Visokog, pčelar i narodni travar Osman Hašimović, na prigodnoj svečanosti otvorio je prvu Api komoru u BiH. Svečanu vrpcu presjekla je načelnica Općine Visoko Amra Babić, koja je iako ima strah od pčelinjeg uboda desetak minuta udisala ljekoviti zrak iz košnice. Prijao joj je, nije krila oduševljenje. Čak je najavila podršku Općine za razvoj zdravstvenog turizma.

Bilo bi dobro kada bi načelnica već u ponedjeljak, 18. aprila 2016. godine izdala nalog da se u Visokom istaknu obilježja, sa tablama i putokazima za  Čekrekčije, koje jesu prirodna oaza. Ali, nema oznake kroz grad kako doći do nje.

“Api komora” Osmana Hašimovića, ne sumnjamo, da će biti mamac brojnim turistima koji pohode Visoko zbog piramida, ali i onima koji u potrazi za efikasnim lijekom traže luku spasa. Naročito je udisanje zraka iz košnica ljekovito kod astme, bronhitisa, srčanih tegoba, protiv stresa, nesanice i depresije.

Osman Hašimović je dugogodišnji pčelar i travar. On u svome pčelinjaku ima oko 60 košnica a bavi se skupljanjem ljekovitog bilja i pripremom medno – biljnih preparata za mnoga oboljenja. U Visokom ga zovu narodnim doktorom.

Za iscjeljujuće tretmane u API KOMORI kaže da je riječ o apiterapeutskoj metodi koja poboljšava imuni odgovor organizma, liječi različita stanja i oboljenja i čuva zdravlje uopće. Udisanje zraka koji je mješavina peluda, meda i propolisa iz košnice, otklanja teškoće s dišnim putovima, a zvuk pčela ujedno smiruje.

Inhaliranje zrakom sa aromom košnice mnogo utiče na psihofizičku kondiciju i obavlja se od aprila do septembra Korisnici stavljaju masku na glavu, a uz pomoć filtera reguliše se da pčele ili druge neželjene materije ne mogu da uđu gdje ne treba.

Preporučuje se sprovođenje tretmana tokom tri do dvanaest dana, pola sata, dva puta dnevno. Efekti se primjećuju šest do osam nedjelja poslije završetka apiterapije.

Api komore su drvene kućice u kojima oboljeli sjede i uz pomoć cjevčica udišu ljekoviti zrak iz košnica. Na balkanskim prostorima ovu vrstu liječenja do sada su praktikovali jedino Slovenci, a u Evropi su ponajdalje otišli Bugari, Nijemci i Austrijanci.

– Pčelinja košnica je prava prirodna apoteka, i sve što dolazi iz nje je lijek, pa i zrak – kaže Hašimović. Njegov kontakt telefon je 061 413 064.

KOMORA OSMANA HAŠIMOVIĆA VISOKO (BHPČELAR)

(Iz arhiva BH pčelara)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY