Modriča: NA 9. SAJMU MEDA I PČELARSKE OPREME STIGLO 15 IZLAGAČA

Modriča: NA 9. SAJMU MEDA I PČELARSKE OPREME STIGLO 15 IZLAGAČA

SHARE

Sajam organizovalo Udruženje pčelara „Bagrem“ iz Modriče, a ovu tradicionalnu manifestaciju otvorio načelnik Modriče Mladen Krekić.

Izložbeni štand porodice Janković na Sajmu u Modriči

Udruženje pčelara „Bagrem“ Modriča organizovalo je u Modriči 9. Sajam meda i pčelarske opreme koji je trajao dva dana. Učešće je uzelo 15 izlagača iz Modriče, Petrova, Vukosavlja, Šamca i Gradačca.

Predsjednik Udruženja Mirko Božić kaže da svaki pčelar ima u posjeku po 118 košnica, a da Udruženja pčelara „Bagrem“ broji 67 članova sa ukupno preko 7000 košnica.

„Pčelari se druže, posjećuju sajmove u regiji, odlaze u inostranstvo. Razmjenjuju iskustva, počinju da prate pozitivne trendove. Zadovoljni smo ovim sajmom“, rekao je Božić.

Pčelare i posjetioce pozdravio je i načelnik opštine Modriča koja je pomogla organizaciju sajma.

„Važno je održati tu tradiciju i zadovoljan sam u potpunosti. Mislim da sve ovo ima smisla. Smatram da ovakve aktivnosti treba podržati, ljudima dati volju i snagu. Najvažnije je da to uspije, a mi ćemo ovakve i slične manifestacije podržati i u narednom periodu“, obećao je Mladen Krekić, načelnik Modriče.

Jedan od izlagača na sajamskoj manifestaciji u Modriči bio je i Stjepan Blagojević.

„Ponudio sam med, vosak, propolis i polen. Veliko je interesovanje, ali narod nema para. Godina je strašna za pčelare. Nekada sam imao po 1.800 kg meda, a sada iz stotinu sanduka nisam izvadio ni 300 kg. Pčelarim 60 godina, ali neću klonuti duhom, idem dalje“, rekao je Blagojević.

 

Najbolje iz prirode

Porodica Janković godinama nudi širom zemlje ono najbolje od prirode.
„Svake godine obogatimo ponudu, sve je na bazi pčela i eko bilja.Imamo sirće, vino, med, razne biljne kapi, prirodna kozmetika.

Trenutno učestvujemo na tri sajma. Otac Mirko i stric Marinko započeli su ovo zanimanje i sve nas uvukli u to. Oni su iskusniji i kažu da su godine sve lošije, ali ima dosta posla i može se lijepo živjeti od toga. Inat lošim godinama su predan rad i ljubav prema ovom pozivu, pa je otac prije nekoliko dana dobio priznanje na sajmu u Loparama“, rekao je Dražen Janković. (bh pčelar/Slađan JEREMIĆ)

Načelnik Modriče Mladen Krekić

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY