Obrad Ninković: MEDVJEDU OBJAVIO RAT PJESMOM I GUSLAMA PREKO TRANZISTORA

Obrad Ninković: MEDVJEDU OBJAVIO RAT PJESMOM I GUSLAMA PREKO TRANZISTORA

SHARE

Predsjednik Skupštine Udruženja pčelara RS-a Obrad Ninković na pčelinjak iznio transistor i pojačao ga do daske. Medo je dolazio do pčelinjaka, ali nije prilazio košnicama… Ili mu se nije svidjela muzika, ili se uplašio

Ove jeseni u Hercvegovini su stradali mnogi pčelinjaci. Medvjedi sve češće uništavaju pčelinjake, a u protekla dva mjeseca stradale su desetine košnica.

Kako je javila Srna, posljednji napad dogodio se u blizini graničnog prelaza Zupci, od Trebinja prema Herceg Novom, gdje je medvjed uništio tridesetak košnica.

Medvjed se spušta i iznad sela Grab. Pčelar Zoran Sorajić ispričao je da je ostao bez devet košnica, a medvjed je uništio i nekoliko košnica kod Obrada Ninkovića, te pojeo oko 40 kilograma meda.

Ninković, koji je predsjednik Skupštine Udruženja pčelara Republike Srpske, kaže da su mu košnice bile u opštini Gacko, a sumnja da mu je pčelinjak “posjetila” mečka sa mečićima.

Prema njegovim riječima, u pčelinjak je stavio tranzistor, jer je čuo da medvjedi bježe od zvukova, što se pokazalo kao tačno, jer je medvjed dolazio do pčelinjaka, ali nije ulazio unutra. Na tom transistoru vrtili su se svi muzički žanrovi, od pop muzike, do izvorne I gusala.

Ninković, kao i ostali pčelari koji su pretrpjeli štetu, navode da problem predstavlja to što su medvjedi zaštićene životinje, a prave veliku štetu pčelarima koji moraju sami da se nose sa ovim problemom.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY