Pčelari iz UP „Velika Kladuša“ učestvovali na čak tri takmičenja u Sloveniji...

Pčelari iz UP „Velika Kladuša“ učestvovali na čak tri takmičenja u Sloveniji i pokupili pregršt vrijednih medalja i priznanja!

SHARE

Na pečlarskim sajmovima koji su nedavno održavani u Sloveniji, učešće su uzeli i pčelari UP “Velika Kladuša” i postigli su izvanredne rezultate. Kako ističe predsjednik Udruženja Samir Zehinović, posebno bi vrijedno bilo spomenuti tri njihova člana koja su pokupila nekoliko vrijednih medalja.

Mustafa Čuturić, Ferid Alibegić i Sabid Golubović
Mustafa Čuturić, Ferid Alibegić i Sabid Golubović

– Naime, naši članovi su uzeli učešće na tri međunarodna takmičenja u ocjenjivanju meda u Sloveniji gdje smo na najbolji način predstavili i prezentirali med sa naših područja a samim time predstavili i našu državu BiH. Radi se o takmičenjima u mjestima Gornja Radgona, Sezana i Semič – objašnjava Samir.

U nastavku ponosno ističe kako je njihov pčelar Mustafa Čuturić Muco osvojio jedno zlato i četiri srebrna priznanja od kojih je i jedna srebrna medalja.

– Nadalje, naš pčelar i član Ferid Alibegić Feđa osvojio je dva zlatna priznanja i dva bronzana od kojih je jedna bronzana medalja. Pčelar Sabid Golunović osvojio je ukupno četiri priznanja: jedno zlato, dvije srebrne medalje i jedno brončano priznanje – objašnjava Samir.

Osim njih trojice, i pčelar Anel Žalić osvojio je jednu srebrnu medalju i jedno srebrno priznanje, a i sam predsjednik Zehinović okitio se jednom srebrnom medaljom i jednim srebrnim priznanjem.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY