Pjesnik i naučnik Ivan Bradvica iz Veljaca kod Ljubuškog daruje pčelare stihovima,...

Pjesnik i naučnik Ivan Bradvica iz Veljaca kod Ljubuškog daruje pčelare stihovima, koje je nazvao „Pčelar“

SHARE

Evo šta nam je na redakcijski mail napisao hrvatsko – bosanski pjesnik: „Poštovani! Kao sin pčelara iz BiH šaljem Vam uradak o pčelaru. Srdačan pozdrav! Ivan Bradvica,dipl.ing.građ.,književnik“. Baš imamo razloga za zadovoljstvo. U ime svih pčelara i, naravno, redakcije BH PČELARA – hvala Ivane!

Ivan Bradvica rođen je 1949. godine u Veljacima kod Ljubuškog, petočlanoj obitelji. Osnovnu školu pohađao je u Veljacima i Vitini. Nakon završene gimnazije u Ljubuškom 1968. godine nastavio je školovanje u Zagrebu, gdje je nastavio da živi, ali se svojih hercegovačkih, odnosno bosanskih korijena nikada nije odrekao, niti je rodnom zavičaju okrenuo leđa. Diplomirani je inženjer građevinarstva. Objavio je 38 stručnih i naučnih radova iz oblasti geotehnike.

Ivan je i pjesnik. Svoju pjesničku dušu otvorio je 1995. godine. Objavio je do sada sedam knjiga poezije. Ovih dana će objaviti osmu zbirka pjesama i osmislica pod nazivom “Draga riječ” koja se objavljuje u sunakladništvu s društvom Hrvatskih književnika HB.

Uz poeziju objavljuje i aforizme. Iz njeghove biografije, stiče se utisak da je zaljubljen u Kolindu Grabar Kitarević!

Svoje radove objavljivao je u Hrvatskom slovu, Hrvatskom neretvanskom zborniku ,na Hr svijet.net-u , Glasu Koncila, u Sensi, na portalu Slobodna Lika, na Cro Press portal… Na Radio Mariji je imao čitanje svojih pjesama. Sa suprugom Mirjanom ima petero djece te sedmero unučića.

Pčelar

Vrca med pčela
kao pastir pašu od prapočela.
Ulaže u košnice i rojeve
pčelaru bliske biološke strojeve.
Od nametnika ih lijekovima brani
kad nemaju paše onda ih hrani.
Kad pčele imaju pašu
oplođuju medne cvjetove i
zadovoljavaju potrebu našu.
Imamo meda i matične mliječi
što glad i bolesti liječi.
Dok pčelar med iz košnice vadi
prate ga privremeni jadi.
Ujedu ga poneke
preko svoje žaoke
jer im krade
radom stečene obroke. (Ivan Bradvica/bhpčelar)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY