Redakcijska odluka: PREKIDAMO AKCIJU IZBORA TOP 15 PČELARSKIH STRUČNJAKA U BiH!

Redakcijska odluka: PREKIDAMO AKCIJU IZBORA TOP 15 PČELARSKIH STRUČNJAKA U BiH!

SHARE

Zbog neumjerenih kampanja i ambicioznih pojedinaca smatramo da je časnije odustati od projekta, nego biti rob nečasnim radnjama u bh. javnosti

Nakon višesatnih analiza dosadašnjeg, trećeg po redu izbora TOP 15 pčelarskih stručnjaka u BiH, odlučili smo da akciju prekinemo. Nismo se umorili, ali smatramo da je akcija izgubila smisao i svoju osnovnu namjeru i cilj – ponuditi bh. pčelarima najkvalitetnije pčelarske stručnjake, bez obzira na titulu.

Izgubili smo bitku sa ambicioznim ljudima!

Dešavanja u prošloj, a posebno u ovoj sedmici su nam bila signal da su krenule nepoštene kampanje, koje vode do granica histerije. Bili smo u dilemi da li da diskfalifikujemo te glasače (zaokružuju samo jedno ime, a tražila se lista od 1 do 15), ili da nemoćno zažmirimo i pokleknemo pred ovom pojavom. U nekim rupama na društvenim mrežama je bilo i nacionalizma!

Nešto slično smo imali prošle godine, pa smo u tajnosti diskfalifikovali Samira Baraliju!
Ove godine smo imali kampanje za pet ljudi. One su masovnije i organizovanije!
Sve je to prijetilo da na kraju iskompromituje kompletnu akciju.
A željeli smo da se čuje naš glas (ako ga već nemaju u entzitetskim, kantonalnim, opštinskim/općinskim udruženjima); ne da imamo monopol nad elitom koja “prodaje” dobru pčelarsku praksu, nego da u izuzetno teškim ekonomskim I prirodnim uslovima, pomognemo NJEGOVOM VELIČANSTVU PČELARU.

Željeli smo da im u goste dolaze najbolji, najstručniji… Željeli smo da oni biraju i odlučuju…

Mi certiikate ne dijelimo (to bio trebao biti posao krovnih esnafskih pčelarskih udruženja, koja o segmentu edukacije pčelara vrlo malo vodi računa.
Mi smo željeli da nametnemo bh.pamet, ali nismo uspjeli!
(Ne) kultura, bolesne ambicije, karijerizam, lokalizmi, nepoštene kampanje koje su poprimile karakter histerije, su nas doveli do toga da kažemo javno – STOP NEPOŠTENIM IGRAMA!

Bolje časno odstati, priznati nemoć, nego biti sluga nečasnim rabotama i ljudima!

Nećemo licitirati gradove ili regije. Nećemo ni spominjati imena, u čije kampanje su se uključili glasači. Ali, hoćemo kazati kako smo sigurni da mnogi od njih nikada nisu vidjeli BH PČELAR.

Zato smo odlučili akciju obustaviti. Dosta je, previše laži, spletki, manipulacija… u društvu uopće. Bolje da nas pamtite po časnim potezima, nego da pričate o “namještenim” rezultatima ili gubitku autoriteta i profesionalizma BH PČELARA, po kome smo prepoznatljivi u regiji duže od deset godina.

Izvinjavamo se časnim i plemenitim pčelarima, našoj čitalačkoj publici, pa i kandidatima koji su se našli na listama!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY