Sa štanda Zorana Bursaća mostarski pčelari razgrabili ručno tkane pčelarske košulje!

Sa štanda Zorana Bursaća mostarski pčelari razgrabili ručno tkane pčelarske košulje!

SHARE

Među izlagačima na ovogodišnjim Trećim danima hercegovackog meda pojavio se I Zoran Bursać, vlasnik firme za proizvodnju pčelarske opreme FIBES iz Novog Grada. Nudio je, kažu, od “igle do locomotive”, u prijevodu sve za pčelarstvo od A do Ž.
Ipak, hit su bile ručno tkane pčelarske košulje. Prelijepo izgledaju, mame, naprosto zovu “kupi me i budi sretan u pčelinjaku”. Mostarski pčelari i posjetitelji su ih razgrabili; bila je ostala samo jedna.

I ta jedna je kaparisana. Zabilježili smo trenutak kada je Rajko Radivojac, jedan od najvećih naših stručnjaka analizirao kvalitet i zagledao se u košulju.
“U ovoj košulji pčela sigurno ne ubada, a dovoljno je šuplja da se u njoj pčelar ne znoji – kazao je Radivojac, na Bursaćevom štandu.

Pratili smo i Zoranove reakcije. On je Rajka prepoznao nakon što ga je neko zovnuo. Uslijedilo je iznenađenje, duži pogled i provjera “da li je to onaj veliki Rajko Radivojac”. Nakon što je potvrđen identitet krenulo se u trgovinu.

Inače, Bursaćeva firma “Fibes” proizvodi sve vrste pčelarske opreme jako dobre kvalitete. I po tome je na dobrom glasu u pčelarskom svijetu širom BiH. Kontakt telefon je 065 663 655. (bhpcelar)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY