Saznajemo: SAMIR OMEROVIĆ ODLAZI SA ČELA SUPKS-A

Saznajemo: SAMIR OMEROVIĆ ODLAZI SA ČELA SUPKS-A

SHARE

Jutros predao papire, najavio odlazak… I bez ostavke, morao je otići, jer je sve veći broj pčelara u Sarajevu nezadovoljno njegovim radom

 

Iako još uvijek nije ozvaničeno, Samir Omerović predjednik Saveza pčelara Kantona Sarajevo, koji je svojom pojavom i apetitima, minulih godina unio ponajviše pometnje među sarajevske pčelare, pa i u Federalnom savezu pčelara, u koji je pokušao silom i mimo zakonskih propisa „ugurati“  SUPKS, a istjerati najstarije i najreferentnije pčelarsko udruženje u Sarajevu – Društvo pčelara Kantona Sarajevo.

Veliki demagog, karijerista bez pokrića, minulih nekoliko godina se koprcao kao predsjednik Pčelarskog saveza Kantona Sarajevo, a da pri tome nikada nije uspio uvezati sva pčelarska Udruženja na nivou Kantona. Pri tome uočene su brojne nepravilnosti u radu za vrijeme njegovom mandata. Nedavno je vrlo ozbiljno upozoren na jednom skupu u Vogošći.

Nakon što nije prošao njegov „puč“ u Udruženju pčelara „Behar“ na Ilidži, gdje je početkom ove godine pokušao da instalira „male Omeroviće – poslušnike“ kola su krenula niz brdo i njemu. Polako se topila podrška u svim udruženjima, jer je većina pčelarskih autoriteta u sarajhevu postala svjesna da u Omerfoviću i njegovim jatacima pčelarstvo Sarajevskog kantona ima „kočničare“ i aantagonizme, umjesto jedinstva i zajedničkih projekata.

Narednih dana treba očekivati više informacija. Pratimo kako će reagovati članice Saveza! (bhpčelar)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY