SUBOTA, 14.1. – VOGOŠĆA U ZNAKU PČELARA, PREDAVANJA, PROMOCIJA I POGAČA

SUBOTA, 14.1. – VOGOŠĆA U ZNAKU PČELARA, PREDAVANJA, PROMOCIJA I POGAČA

SHARE

Kod ove ekipice je, kažu, sve kao u košnici. Red, rad, disciplina, odgovornost!

vogosca predavanjeNovoformirano Udruženje pčelara “Košnica” iz Vogošće, na čijem čelu je Mirza Išerić, dipl.socijalni radnik i pčelar sa petogodišnjim iskustvom, najavljuje zanimljivo pčelarsko druženje i zanimljivo predavanje Elvira Šehića, jednog od uspješnijih pčelara praktičara u regionu.

U subotu, 14. januara Šehić će održati predavanje na temu “Prikupljanje polena”. Predavanje će se održati u prostorijama Osnovne škole “Zahid Baručija”, Omladinska 14, Vogošća. Početak: 17,00 h.

Predviđena je i prezentacija novih kvalitetnih podnilica sa hvatačima polena, koju vogošćanska “Košnica” plasira na bh. tržište preko kooperanata iz Turske.

Planirana je i promocija “Pčelarskog priručnika” i knjige Rajka Radivojca “Ilustrovani priručnik za napredne pčelare”.

Udruženje pčelara “Košnica” je registrovano u avgustu 2016. godine. Imaju pedesetak članova. Potpuno su nova i svježa pčelarska krv u Sarajevu. Cilj im je da budu istinski servis za sve pčelare.

Kod ove ekipice je, kažu, sve kao u košnici. Red, rad, disciplina, odgovornost!

Doduše, ove zime oni ne miruju, kao njihove pčelice. Naprotiv, u stalnom su pokretu, redaju akciju za akcijom, projekat za projektom…

pogace vogosca glOvih dana organiziraju i pčelarska druženja i radne akcije. Prave pogače za članove Udruženja. Vlastitim sredstvima su kupili sve ono što treba za pogače, a kod Alije Ačkara koji ima profesionalnu pekarsku mašinu sirovine samelju.

– Pravimo dvije vrste pogača: jednu s ljutom paprikom protiv nozemoze koje ćemo u košnice staviti do kraja januara, a drugu s polenom i njih ćemo dodavati početkom marta – kazao nam je predsjednik “Košnice” Mirza Išerić, kojem je u mnogim akcijama i savjetima desna ruka ugledni bh. stručnjak Dino Haračić. pogace vopgosca

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY