Tuzla bogatija za još 21 pčelara: SRETNO I BERIĆETNO U NOVE IZAZOVE,...

Tuzla bogatija za još 21 pčelara: SRETNO I BERIĆETNO U NOVE IZAZOVE, UZ PČELARSKE PRIRUČNIKE „BH PČELARA“

SHARE

Polaznicima tuzlanske Škole pčelarstva danas su uručeni kompleti „Pčelarskih priručnika“, specijalnih izdanja BH PČELARA, u kojima su dobru pčelarsku praksu predstavili najveći pčelarski autoriteti iz BiH i regije.Tuzlansko Udruženje pčelara svake godine tradicionalno odškoluje dvadesetak pčelara, koji vremenom izrastu u istinske pčelarske magove. Tako je i ove godine.

Upravo ovih dana se privodi kraju „Škola pčelarstva“ za sezonu 2019/20 godinu. Ukupno 21 polaznika odslušali su teoretski dio nastave, a predavači su bili, između ostalih, prof. Midhat Jašić, mr. Suad Selimović, mr. Dževad Siočić, Mubera Isabegović, Senad Hodžić…

U svim predavanjima je budućim pčelarima naglašavano da je za dobru pčelarsku peraksu neophodna i stalna edukacija kroz stručnu literaturu, ali i stručna predavanja.

U to ime polaznicima tuzlanske Škole pčelarstva danas su uručeni kompleti „Pčelarskih priručnika“, specijalnih izdanja BH PČELARA, u kojima su dobru pčelarsku praksu predstavili najveći pčelarski autoriteti iz BiH i regije. Uz ova izdanja zapčelarili su mnogi pčelari, a i mnoga pčelarska udruženja u BiH su svojim polaznicima darivala ove Priručnike.

Mubera Isabegović i Senad Hodžić, prvi ljudi Udruženja pčelara Tuzla, te polaznici Škole pčelarstva iskazali su posebnu zahvalnost redakciji BH PČELARA i Ekremu Miliću, uredniku BH PČELARA, za podršku na ovom projektu.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY