U susret 6. Sajmu pčelarstva „Tuzla 2019“: 18. i 19. OKTOBRA ZNAT...

U susret 6. Sajmu pčelarstva „Tuzla 2019“: 18. i 19. OKTOBRA ZNAT ĆEMO KO U BiH IMA NAJBOLJE MEDOVE!

SHARE

Cilj je afirmisati domaće medne brendove, a krajnji rok za dostavljenje uzoraka je 10. oktobar 2019. godine

U oktobru nam stiže još jedna medna sajamska manifestacija u Tuzli. Riječ je o prestižnom Sajmu pčelarstva „Tuzla 2019“ koji se tradicionalno polovinom desetog mjeseca organizuje najstarije i najrespektabilnije udruženje – Udruženje pčelara Tuzla, na čijem je čelu Mubera Isabegović, vrijedna i dokazana pčelarska entuzijastkinja. Tokom 18. i 19. oktobra 2019. predviđeni su brojni sadržaji, a medijski pokrovitelj je časopis BH PČELAR.

“Nama je cilj oduvijek bio da afirmišemo domaće medne brendove. Tako će biti i ove godine – kaže Mubera Isabegović i najavljuje veliki interes za ovu tuzlansku sajamsku manifestaciju iz svih krajeva BiH.

Samo iz SA kantona najavljeno je 50-uzoraka za ocjenjivanje, iz Bihaća desetak, ZE – DO kantona desetak, Brčko distrikta dvadesetak, RS-a pedesetak…Najavljeni su uzorci meda i iz Goražda, Travnika, Tešnja, Srebrenika, Gradačca….

Prošle godine je u konkurenciji za prestižna sajamska priznanja i ocjenu kvalitete meda bilo 168 domaćih uzoraka meda i određenih broj iz inostranstva. Ove godine, bez obzira na slabe prinose u mnogim dijelovima BiH i regiona, očekujemo veći broj uzoraka.

Za povećan interes pčelara organizatori „zahvaljuju“ sličnim sajamskim manifestacijama na kojima je, ako je suditi po reakcijama, bilo određenih neregularnosti.

“Mi svoju čast i obraz nećemo prodati – poručuje Mubera Isabegović.

Ocjenjivanje kvalitete meda izvršit će međunarodna stručna komisija, a najbolje ocijenjenim medovima bit će dodijeljene medalje i diplome, te specijalne nagrade za šampionske medove sa etiketom „Made in BiH“.

Udruženje pčelara Tuzla ovih dana uputilo je pozive pčelarima, pčelarskim udruženjima, savezima i pčelarskim organizacije da dostave uzorke meda za organoleptičko ocjenjivanje kvalitete meda.

Pčelari su obavezni dostaviti uzorke meda upakovane u dvije teglice po 500 grama. Svaki uzorak mora biti označen vrstom meda, imenom i prezimenom pošiljaoca, te brojem brojem telefona. Uzorci moraju biti u tečnom stanju i procijeđeni.

Uzorke meda dostaviti lično u prostorije udruženja, ili poštom na adresu U.G.P. “TUZLA” Ul. Ludviga Kube 7, 75000 Tuzla.
Naplata za ocjenjivanje jednog uzorka je 15 KM, a uplate možete izvršiti na račun 1321000311476320 NLB Banka.

Krajnji rok za prijem uzoraka je do 10.10.2019 godine, a za više informacija možete se obratiti na telefonske brojeve 035 263 602 ili 061 937 977 (Mubera Isabegović)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY