Kragujevačka atrakcija i čarolija: HOLIVUDSKE VILE NA PČELINJAKU DRAGANA SIMIĆA

Kragujevačka atrakcija i čarolija: HOLIVUDSKE VILE NA PČELINJAKU DRAGANA SIMIĆA

SHARE

Sve ove košnice su njegovih ruku djelo. Inspiraciju je našao u američkim i holivudskim kućama njegovih rođaka i slavnih ličnosti iz svijeta šou biznisa. Ove kućice poklanja prijateljima i rodbini. Pogledajte prelijepu foto galeriju
Kada čovjek ima hobi, bolje radi i osnovni posao. Tako je i sa Draganom Simićem, 45 – godišnjim pčelarom iz Kragujevca, koji baš zna uživati i uzimati najbolje od života. Zna zapjevati, voli sport, dobro društvo, jedno vrijeme se aktivno bavio i muzikom.

Tokom posljednjih pet godina okrenuo se pčelarstvu; prvo kao hobiju, a danas i kao izvoru zarade. Zadovoljan je! Uz med proizvodi košnice, oplodnjake, ramove…Sve mu “ide od ruke”, kupci zadovoljni, tržište sve prostranije širom svijeta.

Naši reporteri slučajno su nabasali na njegove kućice – košnice. Pomislili smo da je i to njegov biznis. Ali….?

Do sada nije bio. Uradio sam desetak kućica i sve sam ih poklonio rodbini i prijateljima. Uglavnom ih “gradim” u pauzama između velikih poslova u pčelinjaku ili radionicama. Ako mi nestane građe za ramove i košnice, dok čekam novu pošiljku, ja majstorišem oko ovih kućica – košnica – priča nam Dragan.

Za ovaj svoj hobi nije štedio vrijeme, ljubav, pa ni novac. Važno je da je zadovoljan onim što je želio da napravi i uljepša svoj pčelinjak. Ideja se rodila nakon što je vidio slike kuća njegoh rođaka koji žive u Americi.

“Poželeo sam i uspeo eto napraviti istu takvu kuću – košnicu. Oni su oduševljeni – kazuje Dragan.

Drugu, bijelu košnicu kuću je poklonio bratu za rođendan. Kasnije su stizale narudžbe dragih osoba, a Dragan nije imao srca da ih odbije. Na kraju je ostao samo sa jednom brvnarom koju je, kaže, smjestio na svoj pčelinjak i nikada je nikome neće pokloniti.

Nakon što su njegovi eksponati pobudili pažnju i interesovanje ljudi iz svih krajeva svijeta, Dragan je odlučio da ovaj svoj hobi komercijalizira. Još nije odredio cijene. Veli, cijene će biti takve da njima bar “pokrije” troškove građevinskog materijala. (BHPČELAR/E.MILIĆ)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY