Pčelari imaju najnižu učestalost obolijevanja od raka: Otrov im otapa naslage u...

Pčelari imaju najnižu učestalost obolijevanja od raka: Otrov im otapa naslage u krvnim žilama

SHARE

Kada male doze pčelinjeg otrova dolaze u krv, one će nadoknaditi manjak aminokiselina, i smanjiti nivo holesterola

pčelarstvoPčelari imaju najnižu učestalost raka svih zanimanja u svijetu. Ova činjenicu stručnjaci su priznali u jednom godišnjem izvješću u New Yorku još 1965. godine.

Dr. W. Schweisheimer, nekoliko godina kasnije također je rekao da su naučnici u Berlinu, u institutu za rak, izjavili da nisu susreli pčelara s rakom. Francuska studija o uzroku smrti kod 1.000 pčelara dokazuje samo jedan slučaj pčelara koji je umro od raka.
John Anderson, profesor pčelarstva, Univerzitet  u Aberdeenu (Švedska), nedvosmisleno je izjavio:

– Držite pčele i jedite med, ako želite živjeti dugo. Pčelari žive duže nego iko drugi.

No, zašto pčelari manje obolijevaju od raka?!

Prvo, glavna komponenta pčelinjeg otrova je mellitin, koji ima snažno citotoksično i bakterijsko djelovanje. Mellitin u pčelinjem otrovu aktivira dvije glavne žlijezde – nadbubrežnu i hipofizu, koje počinju lučiti hormone koji imaju jak anti-upalni učinak. A, jasno je da raku, ali i mnogim drugim degenerativnim bolestima, često prethodi upala. Pčelinji otrov također potiče imunološki sistem.

Studije, također, kazuju da ništa ne potiče cirkulaciju krvi bolje nego pčelinji otrov, koji otapa naslage u krvnim žilama. Pčelinji otrov, još, sadrži i proteine i aminokiseline (18 od 20 obaveznih aminokiselina). Kada male doze pčelinjeg otrova dolaze u krv one će nadoknaditi manjak aminokiselina, tako aktivni hormoni i vitamini, smanjuju nivo holesterola i imaju pozitivan učinak na metabolizam…

Osim toga, ljekari poput Sigmunda Schmidta i Ernesta Contrerasa slažu se da se nešto nalazi i u polenu što je djelotvorno protiv raka.

(D. C.)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY