URADI SAM: Izradite korpu za pčelarski alat

URADI SAM: Izradite korpu za pčelarski alat

SHARE

Da ne biste gubili ili zaboravljali svoj pčelarski alat, ili vrijeme tratili na njegovo traženje, predlažemo vam da uz malo truda i finansijskog ulaganja napravite korpu – kištru u kojoj ćete držati vaš alat

Koliko puta ste krenuli na pčelinjak, a da baš u tom momentu niste mogli pronaći pčelarski nož, dimilucu ili upaljač za vatru. Ili, koliko puta vam se desilo da dođete na pčelinjak a onda shvatite da ste zaboravili olovku, blok za pisanje, komad žice i sl. Nervoza koja u tom momentu pojuri iz pčelara, nikako nije poželjna, jer će je pčele vrlo brzo osjetiti i postati agresivine. Od kvalitetnog posla tog dana – nema ništa.

Da ne biste gubili ili zaboravljali svoj pčelarski alat, ili vrijeme tratili na njegovo traženje, predlažemo vam da uz malo truda i finansijskog ulaganja napravite korpu – kištru u kojoj ćete držati alat potreban za rad oko pčela.
Korpa će vam pomoći da pčelarski alat držite na jednom mjestu, i da vam je on uvijek na dohvat ruke. Korpa treba da je prostrana, ali istovremeno i lagana.

Ponudili smo vam nekoliko fotografija koje vam mogu pomoći pri izradi vaše korpe. (BH PČELAR)

 

 

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY