Armin i Husnija Nuhanović iz Bihaća: Zapčelarili s BH pčelarom

Armin i Husnija Nuhanović iz Bihaća: Zapčelarili s BH pčelarom

SHARE

– Časopis BH pčelar je jedan od rijetkih bh. proizvoda kojeg vole sve “vjere i nacije” i jedan  od takođe rijetkih bh. proizvoda koji potpada u kolekcionarsku skupinu. Naime, rijetko ćete sresti kojeg bh. pčelara ali i pčelara u regionu da nema sve i jedan primjerak novine. To se čuva i za buduće generacije. To je kao knjiga, ne baca se. Uvijek se može osvježiti sjećanje. Nije to dnevna novina pa da događaji “minu”. I mi smo kolekcionari. Zapčelarili smo skupa s BH pčelarom prije devet godina. Čuli smo da će se u avgustu 2008. izaći štivo po našoj mjeri, te smo požurili da nabavimo pčele. Od prvog broja, kupovali smo po dva primjerka. Jedan odmah stavimo u celofan, neka stoji. Drugi se koristi, lista, čita – kaže nam Armin.

– Ovo je naš porodični magazin. Svaki broj čuvamo i često se podsjećamo nekih tema. Još kako je BH pčelar objavio jedan članak i o nama, mi smo ponosni i presretni da smo dospjeli u ovako uvažen list – kaže Arminov otac Husnija.

– Novina je afirmativna, pomaže pčelarima da ostanu u državi i razvijaju vlastiti biznis od kojeg mogu živjeti. Bh pčelar je projekat od vitalnog značaja za cijelu državu. Ovo je naša podrška, vjetar u leđa – kažu Nuhanovići.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY