Bekir i Minka Šabić, bračni par i pčelari iz Bosanske Krupe: BH...

Bekir i Minka Šabić, bračni par i pčelari iz Bosanske Krupe: BH PČELAR obavezno štivo za sve pčelare!

SHARE

Porodica Šabić se već generacijama bavi pčelarstvom, a ja od 1994. godine stičem uslove da nastavim porodičnu tradiciju. Ljubav prema prirodi i pčelama nagnala nas je da naporno radimo, stičemo adekvatno znanje i ulažemo puno truda; krenuli smo sa jednom košnicom, a danas posjedujemo stacionarni pčelinjak koji se sastoji od 60 košnica – kaže Bekir, pčelar iz Bosanske Krupe.

Njegova supruga Minka, inspirisana medom i njegovim ljekovitim svojstvima, razvila je čak i liniju kozmetičkih proizvoda.

– Svi proizvodi su na bazi meda, potpuno organski, bez umjetnih dodataka, sa domaćim biljem, a ovim putem se želimo zahvaliti listu BH pčelar koji redovno kupujemo i čitamo, na prilici da predstavimo ovo što radimo. Priroda je ono čemu se trebamo okrenuti, a BH pčelar to na jako lijep način promoviše i pokazuje svojim velikim angažmanom. Sve pohvale na račun BH pčelara, lista kojeg redovno čitamo i želimo ga preporučiti svim pčelarima kao obavezno štivo – kažu Bekir i Minka, inače, članovi udruženja pčelara Lipa – Bosanska Krupa.

– Mišljenja smo da svaki pčelar osim što treba naravno čitati BH pčelar, terba biti i član nekog udruženja jer je i to odličan vid edukacije, dakle, mjesto gdje se može naučiti dosta toga. Udruženja su mjesta koja daju perspektivu pčelarima, odskočnu dasku, a BH pčelar dodatni vjetar u leđa.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY