Hajrudin Šabić, pčelar i predsjednik UP “Lipa” iz Bosanske Krupe: BH pčelar...

Hajrudin Šabić, pčelar i predsjednik UP “Lipa” iz Bosanske Krupe: BH pčelar je jedina zajednička stvar za cijelu BiH

SHARE

Kada sam odlučio da nabavim pčele i „okušam“ se u pčelarstvu, potražio sam literaturu koja će mi dati prva i osnovna znanja o svijetu pčela i pčelarstvu. Prvi savjeti koje sam pronašao u „Pčelarstvu za početnike“ su bili: Počnite sa 3 do 5 pčelinjih društava, učlanite se u lokalno pčelarsko udruženje i potražite časopis koji govori o pčelarstvu. Ovo su tri zlatna savjeta koja su mi pomogla da uđem u svijet pčelarstva, a i ja ih preporučujem i početnicima i naprednim pčelarima.

Pronaći lijepe savjete aktualne za nadolazeći period, upoznati pčelare diljem Bosne i Hercegovine pa i šire, saznati aktuelnosti i dešavanja u udruženjima i savezima sve to možemo prateći časopis BH Pčelar.

BH Pčelar je i jedina „stvar“ koja je zajednička za cijelu BiH i njeno pčelarstvo i na tom putu potrebno ga je održati i unaprijediti.

Pored svega BH Pčelar je mogućnost reklame i prezentacije rada pojedinaca i udruženja, crpljenje ideja i prenošenja aktivnosti na svoje područje.

Također, želimo li da BH Pčelar bude još bolji i korisniji „popravljajmo“ ga iznutra našim radom, sugestijama, prilozima i prijedlozima. /arhiv BH pčelara/

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY