Mustafa Smajlović, književnik i publicist: BLAGO NAMA SA PČELAMA I BH PČELAROM!

Mustafa Smajlović, književnik i publicist: BLAGO NAMA SA PČELAMA I BH PČELAROM!

SHARE

Godinama, u intezivnom čitalačkom usponu, BH pčelar osvaja i oduševljava svoje vijerne čitaoce, prije svega pčelare i ljubitelje ovog najslađeg zanimanja koje čovjek može imati u današnjoj svakodnevnici, kada su, nažalost,  mnoge vrijednosti u postranju. Već sada se može sa sigurnošću kakzati kako je ovo jedinstveno i neponovljivo glasilo koje ne poznaje nikakve granice ni podjele.

Jednostavno kazano, ovo je časopis koji ravnopravno i bezgranično voli svoje čitaoce i nudi im sve potrebne informacije o pčelarima i pčelarstvu. Ovo je prije svega moderan i edokativan časopis koji nikoga ne može ostaviti bez željene informacije i putokaza koji nas vodi tragom pčele do čudesnih spoznaja bez kojih bi bili i slijepi i gluhi u današnjoj suludoj utrci kroz život.  Zahvaljujući redakcijskom timu BH pčelara, na čelu sa glavnim i odgovornim urednikom, Ekremom MIlićem, imamo jedinstven i neponovljiv časopis koji zadovoljava sve čitalačke ukuse i želje.

Posebno čitalačku dušu doimaju “životne priče” koje izravno, u časopis, kazuju pčelari, zbog kojih ovo glasilo i postoji, dakle, riječ pčelara, kako neko reče  najboljih i najsretnijih  ljudi pod nebeskom kapom. Njihovo iskustvo i ljubav prema pčelama i pčelarstvu su nemjerljiva dragocjenost življenja u ovozemaljskom prolaznom životu. Uz pčelarska iskustava magičnu moć imaju tekstovi pčelarskih eksperta i nihovi stručni savjeti kako život učiniti sretnim, “slađim” i berićetnijim.

Pojednostavljeno kazano, ako naučiš čovjeka da se bavi pčelarstvom, naučio si ga da živi slatkim i zdravim životom, na najljepši mogući naćin – sa pčelama bez kojih je nezamisliv život na planeti. Bez dvojbe, sa rukom na srcu, treba kazati: BALAGO NAMA SA PČELAMA I BH PČELAROM!

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY