Nisvet Mujanović, pčelar, predsjednik UP “Krajiška pčela” i inspektor u Četvrtoj policijskoj...

Nisvet Mujanović, pčelar, predsjednik UP “Krajiška pčela” i inspektor u Četvrtoj policijskoj upravi Velika Kladuša: BH pčelar – edukativni servis za sve pčelare!

SHARE

Časopis BH pčelar redovno sam počeo kupovati od smaog početka izlaska ove novine, a potom sam i postao pretplatnik. Mišljenja sam da bi svaki pčelar trebao redovito pratiti BH pčelar kao i svako drugo pčelarsko štivo.

Ovo je jedan od načina da pčelar bude blagovremeno informisan kad je u pitanju svijet pčelarstva, a pored informacija, u BH pčelaru se nalaze razne teme stručnog i edukativnog karaktera. Mislim da se redovito prate sve aktuelnosti i objavljuju, te se prate vremenske prilike što možemo slobodno reći da se ide u korak sa vremenom. Svako godišnje doba ima svoje aktuelnosti radova na pčelinjacima i BH pčelar kroz radove od strane raznih eminentnih stručnjaka iz oblasti pčelarstva, ide u korak sa vremenom i pčelaru praktičaru, početniku ali i stručnjaku, izlazi u susret.

U nekoliko navrata sam i ja davao svoj doprinos BH pčelaru, govororeći o aktivnostima svog udruženja, a posebno sam ponosan na intervju  sa mnom objavljen u jednom od brojeva kada sam naširoko govorio o svojim pčelarskim počecima i mom pčelarskom razvoju.

Smatram novinu kvalitetnom i mislim da ona terba biti prvenstveno edukativni servis, a ne servis za pojedince kojima je cilj da sebe promoviraju. Veoma je važno što je ustupljen prostor i početnicima. Želja mi je da jednog dana zaživi ideja da se svim članovima kroz udurženja, kroz godišnju članarinu obezbijedi i godišnja preplata na BH pčelara kako bi svaki pojedinac pčelar bio informisan i educiran te kako niko ne bi bio uskraćen za aktuelne i druge informacije od kojih na kraju krajeva, pčelar ovisi. Medno i sretno.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY