Refik Jašić iz Bratunca: Kikine pogače za koplje su ispred ostalih proizvođača...

Refik Jašić iz Bratunca: Kikine pogače za koplje su ispred ostalih proizvođača u BiH i na Balkanu!

SHARE

Tokom zadnje dvije godine pčele prihranjujem „kikinim“ pogačama. Prezadovoljan sam. Definitivno, su najbolje i najkvalitetnije – kazao nam je Refik.

Refik Jašić je pčelar iz Bratunca. Ne voli medijsko eksponiranje, nedavno je čak odbio i jednu TV ekipu. Nas nije! Veli, neka cijeli svijet zna da je prezadovoljan sa Kikinim preparatima i pogačama.

“Imam pofinog staža u pčelarstvu. Od onog što mi daju pčele živi moja porodica. Koristio sam lijekove, pogače i ostale preparate brojnih proizvođača iz BiH i Srbije. Tokom zadnje dvije godine pčele prihranjujem „kikinim“ pogačama. Prezadovoljan sam. Definitivno, su najbolje i najkvalitetnije – kazao nam je Refik.

Dodaje da umjesto dimilice koristi Kikin  preparat „AromaDEZ“ za umirivanje pčela. Ni tu nema zamjerki, a imao je nekoliko veoma nezgododnih i „prgavih“ društava.

O efektima „StimulanS-a“ na varou Refik još nema konkretne rezultate. Tek ga je nedavno počeo primjenjivati. Prve rezultate će, kaže, dostaviti BH PČELARU.Refik na svom pčelinjaku ima stotinjak društava.

Zanimljivo da se Rfik ne žali se na ovogodišnju sezonu. Veli, da je bolja od prošlogodišnje. Lani nisu vrcali med, a ove godine je bilo meda; doduše ne u velikim količinama nakon što se pčelama ostavilo petnaestak kilograma. (bhpcelar)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY