Jednostavan recept Muhameda Spahića protiv pčelinje kuge!

Jednostavan recept Muhameda Spahića protiv pčelinje kuge!

SHARE

Znam ja, mnogi svašta pišu na tu temu. Ali, ja imam jednostavan i samo jedan recept.

Nema pčelara u BiH, pa i šire, da nije čuo za Muhameda Spahića, koji se poplako primiče devedesetom rođendanu. Zdravlje ga još uvijek dobro služi, vitalan je, ali je rasformirao pčelinjak. Međutim, i dalje prati sva dešavanja u pčelarstvu, a redakciji BH PČELARA je poklonio sve svoje recepture i savjete vezane za pčelarstvo, bosansku narodnu kuhinju, tradiciju, istoriju…

Muhamed je kao riznica, uvijek ima ispričati i otkriti nešto novo, zanimljivo i korisno za one koji dijele istu strast koju i on ima – pčele i pčelarstvo. Njemu se i danas kolege pčelari često obraćaju sa raznim pitanjima u vezi pčelarstva. Svoje bogato znanje i iskustvo ne krije. Prenosi ga i to ga čini sretnim.

– Jedino sam osjeljiv kada mi postavljaju pitanje o američkoj gnjiloći, odnosno pčelinjoj kugi. Znam ja, mnogi svašta pišu na tu temu. Ali, ja imam jednostavan i samo jedan recept. Oboljela društva i košnice treba sakupiti, politi benzinom i odmah zapaliti. To je jedini i najsigurniji način da se ova pošast riješi – tvrdi pčelar Spahić za BH PČELAR.(Bhpčelar/A.H)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY