Dokazano: Pčelari imaju najnižu učestalost raka

Dokazano: Pčelari imaju najnižu učestalost raka

SHARE

 Kada male doze pčelinjeg otrova dolaze u krv, one će nadoknaditi manjak aminokiselina, i smanjiti nivo holesterola

Pčelari imaju najnižu učestalost raka svih zanimanja u svijetu. Ovu činjenicu stručnjaci su priznali u jednom godišnjem izvješću u New Yorku još 1965. godine. Dr. W. Schweisheimer, nekoliko godina iza kasnije je također rekao da su naučnici u Berlinu, u institutu za rak, izjavili da nisu susreli pčelara s rakom.

Francuska studija o uzroku smrti kod 1.000 pčelara dokazuje samo jedan slučaj pčelara koji je umro od raka. John Anderson, profesor pčelarstva, Sveučilište u Aberdeenu (Švedska), nedvosmisleno je izjavio:

„Držite pčele i jedite med, ako želite živjeti dugo. Pčelari žive duže nego iko drugi”.

No, zašto pčelari manje oboljevaju od raka?!

Prvo, glavna komponenta pčelinjeg otrova je mellitin, koji ima snažno citotoksično i bakterijsko djelovanje. Mellitin u pčelinjem otrovu aktivira dvije glavne žlijezde – nadbubrežnu i hipofizu, koja počinju lučiti hormone koji imaju jak anti-upalni učinak. A, jasno je da raku, ali i mnogim drugim degenerativnim bolestima, često prethodi upala. Pčelinji otrov također jača imunološki sistem.

Studije, također, kazuju da ništa ne potječe cirkulaciju krvi bolje nego pčelinji otrov, koji otapa naslage u krvnim žilama. Pčelinji otrov, još, sadrži i proteine i aminokiseline (18 od 20 obveznih aminokiselina). Kada male doze pčelinjeg otrova dolaze u krv, one će nadoknaditi manjak aminokiselina, tako aktivni hormoni i vitamini, smanjuju nivo holesterola i imaju pozitivan učinak na metabolizam …

Osim toga, ljekari poput Sigmunda Schmidta i Ernesta Contrerasa slažu se da se nešto nalazi i u polenu što je djelotvorno protiv raka.

(bhpcelar/D.K.)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY