KOŠNICA OD 7000 LEGO KOCKICA (VIDEO)

  KOŠNICA OD 7000 LEGO KOCKICA (VIDEO)

SHARE

U početku sam mislio da će mi dvije hiljade kockica biti sasvim dovoljno, ali brzo sam shvatio da će mi za ovaj poduhvat trebati puno više dijelova. Nakon što sam konačno završio čitavu konstrukciju, odmah sam u košnicu smjestio društvo pčela koje je sjajno prihvatilo neobično životno okruženje

Boaz Ben Zeev Daburai iz Izraela nedavno je oduševio pčelarsku javnost svojom neobičnom kreacijom – Lego košnicom za čiju je izgradnju bilo potrebno čak sedam hiljada popularnih šarenih kockica. Na svojoj farmi svile i meda, smještenoj u podnožju planine Tabor, Boaz redovno održava časove pčelarstva gdje nastoji da najmlađe članove zajednice osvijesti o važnosti očuvanja pčelinjih zajednica.

Uoči godišnjeg izraelskog pčelarskog festivala koji je trajao od 3. do 15. septembra, Boaz je odlučio da važnost očuvanja pčelinjih zajednica najviše približi djeci, a šarenje Lego kockice su mu se učinile kao idealan materijal koji će mališanima privući pažnju.

Rezultat je potpuno funkcionalna LR košnica od sedam hiljada Lego kockica.

  • – Sa radom sam počeo još u avgustu. Najprije sam sagradio drvenu podlogu kako bih zadržao standardne dimenzije košnice, a zatim sam počeo sastavljati okvir košnice od gomile Lego kockica. U početku sam mislio da će mi dvije hiljade kockica biti sasvim dovoljno, ali brzo sam shvatio da će mi za ovaj poduhvat trebati puno više dijelova.
  • – Mještani Dvorat HaTavora uskočili su u pomoć i donirali Lego kockice koje su imali u kući, a ostatak sam kupio. Na kraju sam iskoristio čak sedam hiljada kockica! Posao nije bio nimalo lagan, ponekad bih se umorio pa sam nastavio idući dan. Nakon što sam konačno završio čitavu konstrukciju, odmah sam u košnicu smjestio društvo pčela koje je sjajno prihvatilo neobično životno okruženje – kaže Boaz.

Mladi pčelari koji svakodnevno dolaze kod Boaza na časove pčelarstva bili su oduševljeni velikom šarenom kockom oko koje su pčele užurbano letjele i obavljale svoje dužnosti, kao da se radi o sasvim normalnoj košnici.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY