Nećkovi šejtanluci: ENO MIŠ U KOŠNICI, VIRI MU REP!

Nećkovi šejtanluci: ENO MIŠ U KOŠNICI, VIRI MU REP!

SHARE

Prilikom nedavne posjete pčelinjaku i radionici za pčelarsku opremu „Pčelarstva Lojić“ u Ilijašu sarajevski šeret Nedžad Nećko Suljević dobro je bio uplašio svog domaćina Fadila. Dok su sjedili u kući i slušali Fadilovu priču o pčelama, pčelinjaku i opremi, Nećko se zagledao u pčelinjak (priznaje da je bio oduševljen prizorom, sve je „pod konac“, košnice ofarbane žutom, zelenom , crvenom i drugim bojama). U jednom trenutku će vrlo ozbiljno upitati domaćina:

  • Odakle miš u košnici? Eno, mu viri rep!

Kao da ga je neko zalio ključalom vodom, Fadil Lojić skače, gleda kroz prozor i panično pita „Gdje je… U kojoj košnici…“

Sreća pa Nećko dugo nije mogao biti ozbiljan. Smiješak ga je odao, tako da se i domaćin počeo smijati. A Adnan Brković umalo nije završio na podu od smijeha.

Sve se završilo kao mala pčelarska šala, sijelo je nastavljebno u vedrom raspoloženju. Inače, supružnici Fadil i Edina Lojić, pčelare od 2001. godine. Počeli su, kako kažu, sa dvije-tri košnice, a danas s ponosom predstavljaju svoj pčelinjak od oko stotinu društava svakome ko poželi probati njihov planinski med, naučiti pčelariti ili nabaviti kvalitetnu pčelarsku opremu.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY