Pčelarski horoskop za 2019: DA LI STE VRCALJKA, TRUT, DIMNI TOP, MATICA,...

Pčelarski horoskop za 2019: DA LI STE VRCALJKA, TRUT, DIMNI TOP, MATICA, TRUTUŠA, RADILICA, TRNKA….

SHARE

Ovaj horoskop nemojte uzeti zdravo za gotovo, ali respektujte zdravstvene savjete unutar svog znaka, jer to ne može škoditi, a itekako može koristiti.Da li pčelari vjeruju u horoskop više ili manje od ostalih, nije tako ni važno. Njihova povezanost sa prirodom i njenim zakonima je velika, a mnoga istraživanja pokazuju da oni žive osjetno duže i rjeđe obolijevaju od ljudi drugih zanimanja, a med je još u antička vremena simbolizirao plodnost, besmrtnost i ponovno rođenje.

Ako povežemo vjerovanje da određeni zodijački znakovi nose sudbinski određene karakterne i ostale crte ličnosti i one se odražavaju na njihov svakodnevni život (posao, školu, odnose u porodici, ljubavni život), onda je lako povjerovati da horoskop ima podjednak utjecaj i na ljudsko zdravlje, kako fizičko, tako i psihičko, a kako za gotovo svaku boljku postoji prirodan lijek, onda postaje sasvim jasno kakva je to tajna veza između horoskopskih znakova i pčelinjih proizvoda koji prednjače u liječenju na prirodan način.
DIMNI TOP (21.3. – 19.4.)
Pčelari rođeni u ovom znaku su puni životne energije, elana, ambicija. Idealisti, najčešće intelektuaci, dobri govornici. Izrazito ponosni, strastveni i tvrdoglavi. Temperamentni i sujetni lako se uvrijede i brzo planu. Žene rođene pod znakom DIMNI TOP su poduzetne, nezavisne, samoinicijativne. Iako stroge i oštre na jeziku suosjećajne su i rado pomažu nevoljnicima.

Prva polovina godine svim rođenim u znakuDIMNOG TOPA donosi mnogo izazova na svim životnim područjima, pa će sva stvaralačka energija nakupljena tokom zime dobiti priliku pokazati se u svom najboljem izdanju već u proljeće. Otvoriti će vam se mnogo vrata, ostvariti mnogo kontakata, realizirati mnogo svojih ideja i osmisliti mnogo novih projekata.

Druga polovina godine je rezervisana za još odgovornije zadatke i uspon u poslovnoj karijeri. Za usamljene 2019. godina znači prekretnicu u ljubavnom smislu, pa će mnogi napokon naći srodnu dušu. Osobe u braku imati će neke trzavice osjećajne naravi, ali prolaznog karaktera i bez posljedica za stabilnost veze.

Zdravlje će osobama rođenima u znaku DIMNI TOP pretežno biti dobro, osim u zimskim mjesecima zbog pada imuniteta i ljeti zbog sklonosti pretjeranom izlaganju suncu.
Iz preventivnih razloga preporučujemo redovno korištenje pčelinjih proizvoda, prije svega meda, ali i matične mliječi jer poboljšava fizičku pokretljivost i intelektualnu snagu.

Recept za podizanje imuniteta: 100 g oraha, 100 g badema, 200 g lanenih sjemenki, 50 g sjemenki koprive samljeti i pomiješati s 1 kg livadskog meda, te uzimati 3 – 4 puta dnevno po 1 čajnu kašičicu.

Ako rođenima u znaku DIMNI TOP ipak ove godina ne budu tekli „med i mlijeko“, slobodno mogu ta dva sredstva iskoristiti za slijedeći recept: u zdjelici pomiješati 4 kašike meda, 6 kašika bademova ulja, 2 kašike kakaa, pola šoljice smeđeg šećera, 6 – 10 kašika vode, 6 – 10 kapi eteričnog ulja narandže za slatki medeni piling koji će revitalizirati preplanulu kožu.

TRUT (20.4. – 20.5.)
Muškarci rođeni pod znakom TRUTA su puni snage koje često ne mogu držati pod kontrolom, dinamični, izraženog takmičarskog duha. Predvođeni isključivo vlastitim instinktima, prilično samouvjereni i egocentrični. Osjetljivi su na kritiku i lako ulaze u polemike i prepirke.

Žene rođene pod ovim znakom snažne su i samostalne, nepokolebljivog karaktera, pune razumijevanja za druge, dobrodušne i požrtvovne.

Nova godina rođenima u znaku TRUTA donosi i nove prilike koje oni neće propustiti, pa će čitava godina biti ispunjena obavezama na radnom mjestu, ali i angažmanom u slobodnim aktivnostima. Mnogo rada donosi i veliku odgovornost, vremena za opuštanje neće biti previše, ali će zato plodovi tog truda biti više nego zadovoljavajući.

Oni koji su željni promjena, već prva polovina godine će ispuniti sva njihova očekivanja ukoliko budu uporni na putu prema uspjehu i na poslovnom i na ljubavnom planu. Kratkotrajni prekid emotivne sreće krajem tog razdoblja nije nešto što bi ih trebalo zabrinjavati, pogotovo one u braku.

Proljeće i ljeto 2019. godine bi moglo naškoditi zdravlju osoba rođenih pod znakom TRUTA. Mnogo rada ne znači samo mnogo truda, fizičkog i umnog, već i mnogo odricanja, stresova i nedovoljno odmora. Posljedice mogu biti upala grla i glasnica, a u tome opet može pomoći apiterapija: antivirusna i anti upalna svojstva propolisa su odavno poznata, a klinička ispitivanja su i nepobitno dokazala da je put k ozdravljenju od raznih akutnih i hroničnih bolesti 2 do 3 puta kraći uz korištenje propolisa.

Recept za izradu propolisne tinkture: 100 g očišćenog i usitnjenog propolisa staviti u staklenku s 200 ml 96 %-tnog alkohola, svaki dan protresti 14 dana, nakon toga filtrirati.

VRCALJKA (21.5. – 20.6.)

Muškarci rođeni u ovom znaku su plemenite duše i istraživačkog duha, pa gdje god se našli šire oko sebe pozitivnu energiju. Kao veliki dobročinitelji pomažu kad god za to ima priliku, makar savjetom ili lijepom rječju. Žene rođene u znaku VRCALJKE svom ljepotom duha i svestranošću osvajaju sve u svojoj okolini. Ljubav prema ljudima osjeti se u svakoj njihovoj gesti i aktivnosti.

Osobe rođene u ovom znaku u prvoj polovini 2019. godine čekaju mnogi problemi i tegobe, ali ih to neće pokolebati, već im dati novu snagu za naprijed. Za uspjeh je ponekad potrebno i malo sreće, a ona će ih pratiti ukoliko je prate mudrost i hrabrost. Urođenu brzopletost valja što prije zamijeniti sa strpljenjem i smirenošću u odnosu na nadređene. I onima u bračnoj luci će se malo zaljuljati brod, ali bez brige neće doći do potonuća, jer je prava i iskrena ljubav jača od svih nevolja.

Zdravlje osoba rođenih u znaku VRCALJKE će u 2019. godini imati mnogo oscilacija zbog nervoze koju donose stresne situacije na poslu i u porodici. Zato je važno regulisati ishranu i više vremena provoditi u prirodi na svježem zraku, pa zato preporučujemo bavljenje pčelarstvom i svakodnevno korištenje pčelinjih proizvoda od meda do matične mliječi.

Nervozu će smiriti napitak bijelog vina i meda s malo valerijane, kamilice i ružmarina, a kao preventivu za stres preporučuje 1 kašiku meda, 1 kašiku cvijetnog praha i 1 čašu voćnog soka s matičnom mliječi ili 20 kapi propolisa.

TRNKA (21.6. – 22.7.)
Muškarci rođeni u znaku TRNKE su veliki borci za pravdu i istinu, pa je njihov život pun neugodnosti, revolta i gorčine. Pošto ne pristaju na kompromise, njihova su očekivanja često nerealna, pa im je utoliko sentimentalni život nepotrebno opterećen razočaranjima.
Žene rođene pod ovim znakom velik dio života provedu u maštanju i snovima od kojih na kraju nažalost ne bude ništa. Ali snagu za dalje im daje vjera u bolju budućnost, porodica i prijatelji, pa bez obzira na sve prepreke za koje su često i sami krivi prenose svoje nade na potomke za koje se bore svim svojim bićem do kraja života.

2019. godina će rođenima u znaku TRNKE biti veoma plodonosna, ali se ništa od toga neće desiti bez ulaganja dodatnog napora. Treba širom otvoriti oči, uočiti priliku za napredak prije drugih, čvrsto je zgrabiti i uspjeh je zagarantovan. Oni najambiciozniji će biti i nagrađeni visokim primanjima, no to ne znači da će u poslu naći konačno ispunjenje.

Ovakva turbolentna događaja donijet će i zdravstvene tegobe, pa će vrlo brzo shvatiti da treba malo „stati na loptu“ i više se posvetiti svom tijelu koje će biti na ivici preopterećenosti i iscrpljenosti.

Zato preporučujemo preventivno korištenje cvjetnog praha jer pelud smiruje preopterećeni nervni system, popravlja cirkulaciju i ima biostimulativni regenerativni učinak na jetru, pa je stoga djelotvoran kod iscrpljenosti, dakle ublažava posljedice stresa i daje snagu za daljnje napore.

RADILICA (23.7. – 22. 8.)
Muškarci rođeni u znaku RADILICE su pravi realisti i praktičari, mudri i plemeniti, rođeni da budu vođe. Njihov je imperativ uvijek pobijediti bez obzira na cijenu koštanja te bitke, a sredina to baš i ne prihvaća rado, jer iziskuje dodatni napor i žrtvu na koje oni nisu spremni. U ljubavi su skloni avanturama, jer vole slobodu, a u braku insistiraju na vjernosti partnera.

Žene rođene u ovom znaku su komunikativne, otvorene i zbog optimizma kojim zrače okružene s mnogo prijatelja.

U prvoj polovini godine osobe rođene pod znakom RADILICE će pratiti snažan vjetar u leđa od strane kolega na poslu i nadređenih, pa će uz relativno malo truda druga polovina godine donijeti i srazmjerne rezultate u vidu popravka finansijske situacije. No sreća i blagostanje znaju i pobjeći od dobitnika ukoliko on podcjeni one koji su mu pružili poticaj i pomogli mu na putu na putu prema uspjehu. Zato ne smiju biti sebični i nezahvalni, već moraju i sami pomoći drugima koliko god znaju i umiju. Oni u braku tokom 2019. godine će uživati u čarima stabilne veze, a onim slobodnima bi se mogla desiti ljubav života.

Zdravlje u 2019. godini osobama rođenim u znaku RADILICE će više-manje biti stabilno, ali će povremeno osjećati posljedice dugotrajnog zanemarivanja. Umjerena tjelesna aktivnost nikog nikad nije ubila i može samo goditi, pa bi RADILICE trebale redovnije vježbati i skinuti višak kilograma nakupljen u tokom nekoliko zadnjih mjeseci u 2018. godini.

Zato preporučujemo svako jutro, pola sata prije doručka na prazan želudac i navečer prije spavanja uzeti 2 kašike meda i 1 kašičicu cimeta u prahu prokuhanog u 1 šoljici vode. Uz ovaj napitak masnoće se više neće nakupljati, a uskoro će se i tjelesna težina smanjiti.

PODNICA (23.8. – 22.9.
Muškarci rođeni u ovom znaku su inteligentni i poduzetni, vrsni analitičari svih zbivanja u svom interesnom području i izuzetno dobri poznavatelji ljudske prirode što im uveliko pomaže u napredovanju na poslu. Oprezni i umjereni ne uveličavaju, svoj uspjeh niti podcjenjuju tuđi neuspjeh, već pružaju primjer drugima koji žele nešto naučiti od njih.
Žene rođene u znaku PODNICE su uredne i disciplinovane, pa se od njih uvijek traži savjet više. U osjećajima su za razliku od poslovnih voda nesigurne u sebe, pa im je po tom pitanju neophodna podrška i dokazi ljubavi i vjernosti.

Prva polovina nove godine za osobe rođene u znaku PODNICE će proteći dinamičnije nego inače i bit će izloženije raznoraznim naporima. Raskorak između profesionalnog i privatnog života može utjecati na raspoloženje u negativnom smislu, pa je neophodno mnogo međusobnog razumijevanja, strpljenja i tolerancije i prema kolegama na poslu i prema partneru. Ljeto će donijeti nova uzbuđenja, naročito samcima.

Zdravlje u 2019. godini osobama rođenim u znaku PODNICE se neće bitnije razlikovati u odnosu na prošlu godinu, no opet valja pripaziti na neke hronične bolesti koje se vraćaju kad se zanemare neke upute ljekara o zdravoj ishrani ili fizičkoj kondiciji. Zato valja obratiti pažnju na vlastiti stil života pa smanjiti unos nezdrave hrane, konzumirati što više sirovog voća i povrća, izbjegavati alkohol i rafinirane šećere.

Naravno, da i med u svakodnevnoj ishrani donosi određene benefite zbog svojih antibakterijskih, antigljivičnih, antiparazitnih i antioksidacijskih osobina. Zbog sklonosti iscrpljivanju osobama rođenim u znaku PODNICE preporučujemo i korištenje matične mliječi, jer nema boljeg sredstva za podizanje imuniteta u organizmu. Ona povećava fizičku, umnu i radnu sposobnost i psihičku izdržljivost, popravlja san, apetit i opće raspoloženje, otklanja umor, povećava koncentraciju i pamćenje, pa na taj način stimulira i kreativnost.

IZLETNICA (23.9. – 23. 10.)
Muškarci rođeni u znaku IZLETNICE duboko vjeruju u ljudsko poštenje, pa ih mnogi u životu prevare. Svestrani i kulturni, vole putovati, makar u mašti, ako nikako drugačije. Žene rođene pod ovim znakom su veoma osjećajne, ali i produhovljene. Vjerne partnerice i pouzdane prijateljice, često preuzimaju i težu ulogu nego što mogu podnijeti.

Osobe rođene u ovom znaku će imati najviše uspjeha u prvoj polovini godine, dok naredno razdoblje nosi drugačija iskušenja, no bez brige jer ih porodica i prijatelji neće ostaviti na cjedilu. Tokom čitave godine će se kretati u novim društvima i ostvarivati nove poslovne, ali i ljubavne veze.

Za one u braku tokom 2019. godine je zagarantovan sklad i mir, a usamljenima se smiješi ljetna avantura koja se može pretvoriti i u nešto veće.

Osobe rođene u znaku IZLETNICE neće imati većih zdravstvenih problema u 2019. godini, ali valja pripaziti u aktivnostima koje mogu prouzrokovati povrede, posebno u saobraćaju.

I tu mogu pomoći pčelinji proizvodi: vosak ima antibakterijski i regenerativni učinak, pa se koristi u izradi obloga za zarastanje rane.

MATICA (24.10. – 21.11.)
Muškarci rođeni u znaku MATICE su odlični organizatori i rukovodioci, posjeduju izvanrednu životnu snagu i volju usmjerenu prema jednom jedinom cilju: osvojiti i gospodariti! Zato su često neshvaćeni, u centru raznih skandala, ali njih to kao da se ne tiče: i dalje nastavljaju po svom, pa kome drago kome nije!

Žene rođene u ovom znaku su veoma okretne u poslu, ne potpadaju tako lako pod tuđi utjecaj i ne možete ih prevariti lažnim obećanjima. U ljubavi daju sve, ali traže i više od toga!

Prva polovina 2019. godine osobama rođenim u znaku MATICE donosi puno uzbuđenja i preokreta, pa će se često nalaziti u situaciji da po ko zna koji put u životu ponovo preispitaju svoje želje i odluke i realizaciju zacrtanih planova. Kraj godine je rezervisan za novi veliki poslovni podvig u kojem će ponovo dokazati svoju superiornost. Svi će vidjeti njihov potencijal, a mnogi će ga htjeti i iskoristiti za sebe.

Zdravlje osoba rođenih u znaku MATICE će se poboljšati u odnosu na 2018. godinu, ali svejedno bi trebali redovnije kontrolisati krvnu sliku. Ako svakodnevno koriste pčelinje proizvode, nemaju se čega plašiti: propolis i pelud snižavaju nivo triglicerida i lošeg LDL holesterola u krvi, a povećavaju nivo dobrog HDL holesterola čime se sprječavaju kardiovaskularna oboljenja.

Recept za regulaciju krvnog pritiska: 3 puta dnevno prije jela uzimati po 1 kašičicu pripravka napravljenog miješanjem 1 kg meda, 200 g peludi i 5 – 10 g matične mliječi.

ROJ (22. 11. – 21. 12.
Muškarci rođeni u znaku ROJA u životu teže za što većim stepenom obrazovanja i kulturnim dignitetom. Mnogi ih smatraju grubima i bezosjećajnima, no oni samo od drugih traže isto što i sami daju bez obzira što saradnici nisu takvih sposobnosti. Njihovi istupi su otvoreni, često i oštri, jer ne trpe dvoličnost, pa im takav stav stvara mnogo neprijatelja.
Žene rođene u ovom znaku su umiljate, iskrene i nenametljive, pune razumijevanja, spremne da oproste i najveće greške i uvrede, no mogu li ih zaboraviti – posve je drugi padež!

U prvoj polovini 2019. godine osobe rođene u znaku ROJA trebaju se čuvati ishitrenih odluka i previše spontanih reakcija, jer takva brzopletost i nepromišljenost mogu donijeti samo neželjene probleme i na poslovnom i na ljubavnom planu. Ako budu ozbiljniji i odgovorniji nego prošle godine u drugoj polovini 2019.-te će doći na svoje: dobit će priliku pokazati sve svoje kvalitete i naglas izreći svoja očekivanja i ambicije.

Zdravlje osoba rođenih u znaku ROJA će biti osjetljivo zbog pada imuniteta već početkom godine, a stres na poslu samo će zakomplicirati situaciju.

Recept za stres: pomiješati 1 kašiku meda, 1 kašiku peludi, 1 čaša voćnog soka i 1 kap matične mliječi, pa uzimati 2 puta dnevno. Osim toga treba obratiti pažnju na poroke, jer bi se mogle reaktivirati stare tegobe.

Za cirozu jetre pomoći će ovaj recept: 1 kg mrkvu očistiti, ostrugati i propasirati, a dobiveni sok pomiješati s 250 g meda i 10 g matične mliječi, pa uzimati 3 x po 1 supenu kašiku prije jela.

SATNA OSNOVA (22.12. – 19. 1.)
Muškarci rođeni u znaku SATNE OSNOVE imaju izvanredan intelektualni potencijal i ogromnu želju za znanjem, pa ih te osobine vode u naučne i istraživačke vode gdje se dobro snalaze i vrlo brzo napreduju. Zbog zavisti i ljubomore nemaju prviše prijatelja, ali im usamljenost ne smeta previše.

Žene rođene u ovom znaku vole društvo i zabavu, mnogi ih smatraju lakomislenima, ali su ustvari veoma staložene i promišljene.

U prvoj polovini godine će osobe rođene u ovom znaku morati rješavati probleme zaostale iz prošlosti, da bi u drugom „poluvremenu utakmice“ dali sve od sebe i postigli možda i presudan životni zgoditak. Trka za zaradom ipak ne smije biti jedini izazov, jer se užici često skrivaju u sitnicama koje nisu materijalne prirode. Morat će promijeniti neke svoje navike, čak i poglede na život, što neće ići baš lako, ali donosi velike bonuse, pogotovo na ljubavnom planu.

Zdravstveno stanje osoba rođenih pod znakom SATNE OSNOVE ove godine će biti pod velikim upitnikom, pa se preporučuje sistematski pregled s naglaskom na srce i krvni sitem.
Recept protiv infarkta: svaku večer prije spavanja popiti čaj od sljeza, lipe i kadulje zaslađen medom. Za aritmiju srca pomaže 2 – 3 puta dnevno uzimati po 1 čajnu kašiku smjese pripremljene od 1 kg meda, 10 g matične mliječi, 100 – 200 g cvjetnog praha i 20 g propolisa.

NOŽ (20.1. – 18.2.)
Pčelari rođeni u znaku NOŽA već se u ranoj mladosti ističu naprednim idejama i upornim traženjem nečega što bi trebalo izmijeniti čitav svijet. Naravno da je stvarnost drugačija, pa je utoliko i njihov život isprepleten nepravdama i gubicima radnog mjesta, a priznanje za svoj rad i trud dobivaju tek po odlasku u drugu sredinu. Žene rođene u ovom znaku imaju umjetničku dušu, maštovite su i temperamentne, gotovo eksplozivne.

Tokom čitave godine osobe rođene u znaku NOŽA pratit će sreća i oni će to znati iskoristiti na poslovnom planu, dokazavši još jednom kako bez njih ne bi ništa bilo kako treba. Iako im je porodica uvijek zauzimala najvažnije mjesto u srcu, prezauzetost poslom mogla bi pokazati i drugu stranu svog lica i udaljiti ih od partnera. Moguće su svađe, čak i prekidi veza, pa moraju izvagati što im je važnije u životu: ljubav ili posao!

Osobe rođene u znaku NOŽA su sklone debljanju, a pretilost širom otvara vrata za preopterećenje srčanožilnog, imunosnog i nervnog sistema kao i poremećajima metaboličkih i hormonalnih procesa u organizmu.

Da bolovi u zglobovima ne zablokiraju normalan život, treba kombinirati umjerenu fizičku aktivnost i uravnoteženost u jelu i piću, a med je idealno sredstvo za regulaciju tjelesne težine, jer aktivira prirodne mehanizme u organizmu koji oslobađaju i razgrađuju masne ćelije.

BenQ Digital Camera

TRUTUŠA (19.2. – 20.3.)
Pčelari rođeni u znaku TRUTUŠE veoma su senzibilni i dobroćudni poput djece, plemeniti i iskreni, pa zato imaju mnogo prijatelja od kojih ih jedan dio neprestano iskorištava. Skromni i šutljivi kriju svoje razočarenje i radije pate nego da nekog izlože javnoj kritici.
Žene rođene u ovom znaku su prefinjenog ukusa, vole pažljivo odabrana društva. Ne podnose neozbiljnost i razuzdanost, a u ljubavnoj su vezi emotivne i strastvene.

Na poslovnom planu prva polovina godine osobama rođenim u znaku TRUTUŠA nosi velike promjene, no jesu li one pozitivne ili ne, zavit će od njihove snalažljivosti. Bit će to idealna prilika da preslože prioritete u životu i vide gdje su na društvenoj ljestvici, kako stoje s poslom, koja im je uloga u porodici, jesu li okruženi pravim prijateljima ili dvoličnjacima.

Oni koji će prije spoznati činjenicu da se ne može uvijek raditi samo ono što volimo i da se izloženost nepotrebnim stresovima često ne može izbjeći, ti će se i prije snaći u toj nezavidnoj situaciji, prilagoditi se, uočiti i priznati vlastite greške i nakon te katarze izaći u nove bitke jači, promišljeniji, odlučniji.

U ovako stresnom period osobama rođenim u znaku TRUTUŠE zdravlje će biti često ugroženo raznoraznim virusima, bakterijama i sličnim nevoljama, a zbog narušenog imuniteta možda će biti potrebna i ljekarska pomoć. Uz uravnotežen ritam života, promjenu ishrane neophodan je i kvalitetan san, a njega će vam obezbijediti šoljica čaja od kamilice s dodatkom meda prije spavanja, jer dokazano smanjuje psihičku napetost.
I mješavine meda, matične mliječi, peludi i propolisa djeluju pozitivno i na uspavljivanje i regulaciju sna (bhpčelar)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY